Skip to main content

PRESA DE AZI. "Bolnavi psihic, cobai fără să ştie"

 
PRESA DE AZI. "Bolnavi psihic, cobai fără să ştie"

Scandalul bolnavilor psihic folosiţi drept cobai de zeci de doctori în cadrul unor experimente medicale este principalul subiect abordat de ziarele centrale apărute astăzi.

Publicitate

"Mai mulţi bolnavi care sufereau de probleme psihiatrice au fost, fără să ştie, cobai în cadrul unor experimente medicale. Testele clinice la care aceştia erau supuşi fără voie erau folosite pentru introducerea pe piaţă a unor noi substanţe. Însă de multe ori şi rezultatele privind eficienţa medicamentelor erau trucate", scrie Adevărul.

România liberă: "Cobai fără voie pentru medicamente neautorizate"

"Anchetă de amploare, după ce 50 de medici sunt bănuiţi a fi implicaţi într-o reţea care organiza studii clinice ilegale. Cele mai ample activităţi ar fi fost desfăşurate de un doctor din Arad", notează România liberă, pe prima pagină, într-un articol secundar.

Libertatea merge tot pe cuvântul "cobai" în titlu.

"Peste 50 de medici sunt acuzaţi că ar fi folosit sute de pacienţi fără discernământ pentru a testa pe ei medicamente în fază experimentală. Unul dintre ei, printre care şi Bogdan Păcală, medic la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, au fost daţi de gol de declaraţiile de avere în care şi-au trecut sumele luate de la firmele private vizate şi ele de produrori", relatează cotidianul editat de grupul Ringier.

Şi ziarul Evenimentul zilei abordează în deschiderea ediţiei de astăzi un subiect din domeniul medical. De data aceasta este vorba despre cei peste 70 de medici care au participat la un congres de oncologie din India. Doctorii sunt acuzaţi, printre altele, de luare de mită.

"Procurorii au pus tunurile pe Sănătate. Firma Roche România, adevărata ţintă a anchetei privind 77 de medici oncologi", titrează EVZ.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Drumuri judeţene contra voturi". Baronii locali au "îndopat" CNADNR ca pe un gânsac. A început pe vremea lui Adrian Năstase şi a lui Miron Mitrea, dar a continuat bine-mersi şi sub Emil Boc, pentru a fi apoi adusă la "perfecţiune" de Victor Ponta. Şefii de la consiliile judeţene au dat în administrare drumurile la CNADNR şi astfel au degrevat bugetul instituţiilor locale de banii pentru întreţinere şi apoi s-au lăudat, în campaniile electorale că au modernizat respectivele şosele.

Jurnalul Naţional: "Duminică votăm pe propria răspundere". În lipsa unor criterii clare, verificarea candidaţilor pentru alegerile locale este făcută de mântuială, potrivit ziarului trustului Intact. Birourile electorale nu au acces la cazierul judiciar al candidaşilor şi nici la datele ANI, ceea ce face controlul o simplă formalitate.

Click!: "Vântur se simte în India ca acasă. Iulia vorbeşte în permieră despre căsătoria cu Salman Khan". "Trăiesc cum consider că e mai bine pentru mine şi, oriunde aleg să fiu, înseamnă că sunt fericită. În India mă simt ca acasă", a mărturisit vedeta Pro TV, într-un interviu acordat tabloidului editat de Adevărul Holding.

Gazeta Sporturilor: "Asta e România!". Iordănescu a anunţat aseară lotul de 23 cu care mergem la Euro 2016. Au sărit din schimă Maxim, Ropotan, Ivan, Hora şi Toşca, relatează GSP.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus