Skip to main content

Procesul Laura Georgescu (CNA) - Giga TV a început cu o amânare

 
Procesul Laura Georgescu (CNA) - Giga TV a început cu o amânare

Procesul în care Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc, dar şi preşedintele CNA Laura Georgescu şi Narcisa Iorga, fost membru CNA, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie în cazul retragerii licenţei Giga TV a început astăzi cu o amânare. Motivul? Avocaţii fostului primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan nu s-au prezentat, fapt ce le-a atras celor doi apărători câte o amendă de 1.000 de lei, potrivit News.ro.

Publicitate

Dacă fostul deputat Viorel Hrebenciuc a arătat în faţa judecătorului că doreşte un nou termen pentru a-şi angaja un avocat, Gheorghe Ştefan a spus că are doi apărători angajaţi, însă aceştia nu s-au prezentat la proces.

Judecătoarea Georgiana Iorguţă de la Tribunalul Bucureşti a acordat un nou termen de judecată pentru data de 9 septembrie şi le-a pus în vedere inculpaţilor că este singurul termen acordat pentru a-şi angaja avocaţi.

CONTEXT. Dosarul Giga TV - şefa CNA

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi un fost membru CNA, Narcisa Iorga, sunt acuzaţi că, acum trei ani, ar fi favorizat televiziunea Giga Tv, controlată de Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piata Neamţ, judecat şi el în acest proces.

În iulie 2015, preşedintele CNA Laura Georgescu, fostul membru al CNA Narcisa Iorga, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost trimişi în judecată în dosarul privind retragerea licenţei postului Giga TV.

Laura Georgescu este acuzată de abuz în serviciu după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a revocat decizia de retragere a licenţei postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan. Ea mai este acuzată şi de întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, soluţionate prin sancţionarea a 11 posturi de televiziune, care s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 2.296.200 de lei.

DNA arată că, la data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

După 17 septembrie 2013, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-ar fi sfătuit pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care Giga TV intenţiona să o formuleze.

Ştefan a luat legătura cu Viorel Hrebenciuc şi, în urma interventiei acestuia, şefa CNA a luat o altă decizie care a revocat-o pe prima, în sensul păstrării licenţei pentru Giga TV, deşi postul lui Ştefan nu mai îndeplinea condiţiile legale pentru a-şi păstra licenţa de a emite, mai susţin procurorii.

Gheorghe Ştefan şi Viorel Hrebenciuc sunt acuzaţi de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid. La rândul ei, Narcisa Iorga este acuzată de instigare la aceeaşi infracţiune.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus