Skip to main content

Siemens a lansat un concurs regional de jurnalism pe tema Infrastructura inteligentă. Pot participa şi românii

 
jurnalisti
jurnalisti

Siemens a lansat recent un concurs regional de jurnalism – Siemens Press Award 2016, care va avea loc în zece ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România. Ţările vizate sunt Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Publicitate

Tema competiţiei din acest an este „Infrastructura inteligentă”.

„Ideea din spatele concursului este de a premia raportarea în presă a subiectelor esenţiale ale societăţii moderne şi de a încuraja schimbul de experienţă între jurnaliştii din ţările din regiune", potrivit organizatorilor.

Jurnaliştii interesaţi pot înscrie în competiţie materialele realizate pe tema „Infrastructură Inteligentă” şi publicate/difuzate în perioada cuprinsă între 1 septembrie 2015 şi 1 septembrie 2016. Concursul este deschis, în condiţii egale, materialelor din presa scrisă: tiparită şi online, şi celor din audiovizual.

Data-limită pentru înscrieri este 1 septembrie 2016.

În fiecare ţară participantă va exista un juriu de experţi compus din jurnalişti proeminenţi, un profesor de la o facultate de Ştiinţe Tehnice şi un reprezentant Siemens.

JURIUL. Membrii juriului din România sunt: Ionuţ Bonoiu, redactor şef Forbes România, Cristian Pantazi, redactor şef HotNews.ro, Claudiu Pândaru, fondator Republica.ro, Gabriel Popa, conferenţiar universitar la Universitatea Politehnică Bucureşti şi Roxana Popescu-Anghel, director de comunicare Siemens România.

Aceştia vor alege cele mai bune trei lucrări la nivel local şi, apoi, în cea de-a doua etapă, vor juriza materialele finaliste la nivelul întregii regiuni. Primele trei lucrări din fiecare ţară se vor califica la finala concursului din Viena, unde vor fi premiate şi cele mai bune trei lucrări jurnalistice regionale.

În afara recunoaşterii acordate celor mai buni jurnalişti din regiunea Europei Centrale şi de Est, Siemens le va oferi câştigătorilor şi o călătorie care va avea în centru tema inovaţiei.

Pentru mai multe informaţii privind criteriile concursului, termenii şi condiţiile, consultaţi pagina web siemens.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus