Skip to main content

Tolontan şi Guran au acaparat blogosfera. Tolo, mii de share-uri la articolul despre Spitalul Sf. Pantelimon

 
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cele mai share-uite articole din blogosferă au apărut pe blogul lui Cătălin Tolontan şi al lui Moise Guran. Primele două materiale în topul celor mai distribuite din blogosferă au fost episoade din ancheta lui Tolontan. Următoarele două au fost de pe blogul lui Guran.

Publicitate

Mirela Neag şi Tolontan au scris un text care i-a revoltat pe mulţi, povestea unui medic care decidea ce pacienţi "merită" să le fie administrate cele mai bune medicamente şi care sunt cei care "nu merită".

Investigaţia intitulată “Un medic şi-a înregistrat şefa cum împarte viaţa şi moartea la Spitalul Sf. Pantelimon, spunând: 'Eu am propus o chestie care mi s-a părut bun-simţ. Hai să dăm medicaţia la ăia tineri şi la ăia cu şanse!ţ. Ei sînt numiţi 'ăia care merită'!" a adunat peste 2.200 de distribuiri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Şefa de la ATI (Sfântul Pantelimon) spune că fie ”le dăm la ăia tineri şi la ăia cu şanse”, fie ”nu mai avem nici pentru ăia care merită şi nu ne mai interesează că ăsta e bugetul”.

„Nu sunt Dumnezeu ca să decid eu cine trăieşte şi cine moare”, spune medicul, punînd înregistrarea cu şefa sa, pe care a făcut-o acum două zile."

Şi pe locul doi, a fost tot un episod din ancheta echipei lui Tolontan.

Cel mai distribuit articol de pe biziday.ro, blogul lui Moise Guran, este un advertorial despre o platformă de e-learning dedicată elevilor I-VIII.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook:

1. Tolo.ro, “UN MEDIC ŞI-A ÎNREGISTRAT ŞEFA CUM ÎMPARTE VIAŢA ŞI MOARTEA LA SPITALUL SF. PANTELIMON, SPUNÎND: „EU AM PROPUS O CHESTIE CARE MI S-A PĂRUT DE BUN-SIMŢ. HAI SĂ DĂM MEDICAŢIA LA ĂIA TINERI ŞI LA ĂIA CU ŞANSE!”. EI SÎNT NUMIŢI ”ĂIA CARE MERITĂ”!”,

- 2.200 share-uri

2. Tolo.ro, “DE FRICA DNA, CEARTĂ ÎN CULISE LA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: ”VREAU SĂ POVESTESC PUBLICULUI CUM VOR CEI VINOVAŢI PENTRU FENOMENUL HEXI SĂ SCAPE. ŞEFA INSPECŢIEI SANITARE DE STAT A PROPUS CA PRODUCĂTORII SĂ SECRETIZEZE CONCENTRAŢIA!””

Din material:

"DNA a anunţat ieri după-amiază că fostului director de la Hexi Pharma, Flori Dinu, soţia lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fratele acestuia, Radu, şi Miron Paraschivescu, adus special din închisoare, sînt acuzaţi pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii confirmă sistemul dezvăluit pe 3 mai 2016 de Gazeta Sporturilor şi detaliat de RISE Project.

Condrea şi oamenii lui îşi scumpeau materiile prime prin două firme off-shore din Cipru. Factorul de multiplicare mergea de la 7 la 10."

3. Biziday.ro, “MyKoolio – O nouă platformă e-learning”,

- 75 share-uri;

4. Biziday.ro, “Cazul Hexi Pharma – DNA intră în scenă, dar e abia la început”, de Moise Guran, - 73 share-uri;

Din material:

"Aşa cum bănuia toată lumea, DNA-ul s-a sesizat în cazul Hexi Pharma, probabil încă de la începutul dezvăluirilor făcute de Tolontan, indiciile de corupţie fiind evidente. Spre deosebire de Parchetul General care şi-a dat grav cu stângul în dreptul, grăbindu-se să anunţe începerea urmăririi in rem (adică asupra faptelor) iar nu împotriva unei persoane anume, cei de la DNA au demarat o anchetă discretă, tot asupra faptelor, căci legea îi obligă pe procurori ca atunci când încep urmărirea împotriva unei persoane, să o cheme pe aceasta, să o audieze şi să îi comunice că este suspectă. Sunt mici detalii avocăţeşti, dar tocmai pentru că sunt avocăţeşti le ştiu şi avocaţii şi, deci, le ştiu şi infractorii."

5. Arielu.ro, “De ce s-a închis Tribul?”, - 62 share-uri.

Din articol:

"Ieri a fost prima zi în care Tribul n-a funcţionat şi nici măcar n-a fost zi de vacanţă. Asta pentru că Tribul s-a închis şi ieri a fost prima zi după ani de activitate în care Tribul n-a funcţionat.

În postarea asta, de care tot încerc să mă apuc de câteva zile şi tot nu reuşesc, o să fac un rezumat al naşterii Tribului şi a finalului Tribului, cel puţin sub forma aceea, pe care o ştiam."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus