Skip to main content

VIDEO. Raluca Mateiu, InternetCorp, despre problemele publisherilor: rebate-uri mari, preţuri mici şi termene de plată nesustenabile

 

VIDEO. “Modul în care se desfăşoară lucrurile nu e tocmai în avantajul publisherilor”, a spus Raluca Mateiu CEO InternetCorp într-un interviu pentru PinkCrayon.ro.

Publicitate

Mai exact:

"Nivelul de rebate a crescut şi pare să crească. Cel puţin cererea pentru rebate-uri mai mari creşte. Şi cererea pentru preţuri din ce în ce mai mici e din ce în ce mai mare."

Cât despre termenele de plată:

"Termenele de plată sunt nesustenabile. Nu poţi să ai un business în care tu să îţi plăteşti angajaţii în fiecare lună, iar clienţii să te plătească o dată la şase luni", a punctat Raluca Mateiu la interviul realizat de Dorin Boerescu."

Depre piaţă:

"O problemă este lipsa totală a fai-play-ului din piaţă. Nu reuşim să stăm toţi la aceeaşi masă, nu reuşim să ne respectăm între noi şi fiecare încearcă să rupă o bucată cât mai mare din paiul acela, care e din ce în ce mai scurt."

"Criza din ultimii ani a însemnat şi o restrângere a bugetelor, pe de o parte şi, pe de altă parte, faptul că playerii internaţionali Facebook şi Google muşcă din ce în ce mai mult din bugetul total. Rezultă, în final, o bucată cât mai mică pentru ce înseamnă .ro"

Mi-aş dori în relaţia cu clienţii să se excludă vorba “clientul nostru, stăpânul nostru”.

Cum ar arăta o structură ideală de venituri pentru un publisher?

Zona de advertising tradiţional venit din agenţii ar trebui să se micşoreze, ideal ar fi sub 50%. În InternetCorp, core-business-ul e 85% advertising tradiţional, iar din acesta zona care vine prin agenţi e de 80%.

Despre programatic

"Toată lumea vrea să facă din asta un mod uşor de a cumpăra lucrurile, iar pentru foarte mulţi, un mod uşor înseamnă un mod ieftin. Se pierde sensul discuţiei în sine. Nu mai discutăm despre automatizarea procesului, despre targetare, ci despre cât putem să luăm la preţuri foarte, foarte mici."

VIDEO. Interviul cu Raluca Mateiu, CEO InternetCorp

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Aloo...nu va mai plângeți atâta...care este salariul vostru lunar...zece mii și mai mult de euro?

Trimite un comentariu

sus