Skip to main content

Weekend Adevărul: Adrian Păunescu. Pentru cine a ars flacăra Bardului de la Bârca

 
Weekend Adevărul: Adrian Păunescu. Pentru cine a ars flacăra Bardului de la Bârca

Ziarul Weekend Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu portretul lui Adrian Păunescu din campania Apostolii Epocii de Aur. "Adrian Păunescu. Pentru cine a ars flacăra Bardului de la Bârca", titrează publicaţia.

Publicitate

"Adrian Păunescu putea rămâne disident şi în cele mai rafinate parade de servilism în faţa lui Ceauşescu. Era, paradoxal, cel mai puternic comunist român antisistem. N-avea funcţii, dar domina. Putea să seducă stadioane întregi de români să cânte despre pacea în lume, daci, dragoste şi Ceauşescu. Ştia să fie, simultan, portavocea ceauşismului şi a libertăţii. În comunism, era cel mai democrat poet. În democraţie, rămăsese cel mai comunist. În ambele ipostaze, cucerea milioane de români. Nimeni n-a putut presimţi de unde vine şi ce aduce de fapt magnetismul irezistibil al lui Adrian Păunescu. Era un iluzionist absolut", scrie Weekend Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "To be or not to be". o confruntare între pro-europeni şi eurosceptici. UE, ţap ispăşitor. Britanicii au decis ieri că nu mai vor să facă parte din Uniunea Europeană, într-un referendum istoric.

Libertatea: "Se înfruptau din drama copiilor". organizaţi ca o bandă criminală, salariaţii Centrului de plasament Sf. maria din Bucureşti au furtat timp de ani hrana, jucăriile, hainele şi sănătatea celor 25 de fete internate acolo.

Gazeta Sporturilor: "Plângăcioşilor, alţii de ce pot?". FRF, Iordănescu şi jucătorii naţionalei tot încearcă să ne convingă de faptul că nu puteau face mai mult la Euro. Concluzia GSP: "reuşesc cei curajoşi, dedicaţi şi care nu păcălesc fotbalul".

Evenimentul zilei: "Încineratorul de nămol de la Glina s-a împotmolit în licitaţii". O mare investiţie care trebuia să fie gata la sfârşitul anului trecut nici nu a început. Bucureştiul ar fi trebuit să aibă la această oră terminată staţia de epurare de la Glina, dar şi un incinerator de nămol cu o capacitate de ardere de patru tone pe zi. Firmele ofertante au contestat rezultatele licitaţiei ani de zile. Sute de milioane de euro din fonduri europene s-au dus pe apa Sâmbetei.

Jurnalul Naţional: "Dosarul Băneasa, prejudiciu enorm, confiscări ridicole". Puiu Popoviciu: nouă ani de puşcărie pentru afacerea terenurilor de la Agronomie. Complicii săi au primit câte şapte ani, cinci ani, doi ani sau chiar câte un an de puşcărie. Pentru paguba de 1,1 milioarde de euro au fost confiscate două sticle de băuturi alcoolice, o brichetă, un pix şi nişte calendare.

Click!: "Mădălina Ghenea şi-a tras iubit cu palat şi iaht". Mădălina Ghenea l-a prins în mreje pe unul dintre cei mai râvniţi burlaci din România. E vorba despre Matei Stratan, fiul magnatului ieşean Dan Stratan, care are o avere estimcată la 300 de milioane de euro.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus