Skip to main content

Viceguvernatorul BNR, reţinut pentru că ar fi luat un milion de euro pentru numirea lui Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei

 
Foto: Digi24
Foto: Digi24

ACTUALIZARE 2. Judecătorii instanţei supreme au decis vineri seara instituirea măsurii de arest la domiciliu pe durata de 30 de zile pentru viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, scrie Mediafax. Decizia instanţei, care a fost anunţată presei de către avocatul viceguvernatorului BNR, este executorie, dar nu definitivă.

Publicitate

ACTUALIZARE 1. Banca Naţională a României reacţionează după reţinerea viceguvernatorului Bogdan Olteanu de către procurorii DNA. BNR precizează că activitatea instituţiei nu este afectată, iar atribuţiile viceguvernatorului vor fi preluate de colegi.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut noaptea trecută de procurorii anticorupţie în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat la DNA pentru cumpărare de influenţă, scrie News.ro. Bogdan Olteanu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit surselor judiciare citate de agenţia de presă News.ro, viceguvernatorul BNR ar fi recunoscut în timpul audierilor că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu în 2008 pe tema numirii jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, dar nu a recunoscut că a primit bani de la omul de afaceri.

Ar fi vorba despre o sumă de două milioane de euro, pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi trimis-o lui Bogdan Oleanu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la propietatea omului de afaceri din Delta Dunării.

Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, susţin sursele judiciare citate de News.ro.

CONTEXT. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus, joi dimineaţa, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie, potrivit Digi24.ro.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu ar fi implicaţi într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupţie în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. În acest nou dosar, Sorin Ovidiu Vîntu este suspectat de cumpărare de influenţă.

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus