Skip to main content

Ciprian Muntele, povestea cadrului cu Cioloş care a rupt netul: “O poză făcută la plesneală, cu telefonul, în stufăriş”

 
Dacian Cioloş, în cadrul făcut de Ciprian Muntele
Dacian Cioloş, în cadrul făcut de Ciprian Muntele

“Şi mie mi se pare ciudat, pentru că era plin de fotografi acolo, că poza mea a circulat atât de mult”, a spus Ciprian Muntele despre poza cu premierul Dacian Cioloş la curăţenie în Parcul Văcăreşti, un instantanteu care a “rupt” netul.

Publicitate

Ciprian Muntele, realizator la postul de radio Tanănana, a fost “fotograful zilei”. Instantaneul cu Cioloş are, de ieri până azi, 5.300 de share-uri pe Facebok şi peste 16.000 de like-uri.

A fost o poză făcută cu telefonul, “în stufăriş, într-o zonă puţin accesibilă”.

Ciprian Muntele a fost surprins de viralizare:

“După ce am plecat de la curăţenie, am rămas fără baterie. Când am deschis calculatorul, nu mi-a venit să cred. Au fost foarte multe reacţii, cu care eu nu sunt obişnuit”, a povestit Muntele pentru Paginademedia.ro.

Reacţia poliţistului Marian Godină m-a surpins plăcut, spune Muntele:

“Iniţial, Godină a pus poza pe Facebook şi a spus că a găsit-o la comentarii. Când a aflat că eu am făcut-o, mi-a trimis un mesaj că îşi cere “mii şi mii de scuze” că nu a dat sursa. Apoi a mai scris o postare, separată, în care a precizat autorul. M-a surprins plăcut.”, spune Muntele.

Ciprian Muntele, povestea pozei cu Dacian Cioloş, pentru Paginademedia.ro:

"Trecuse o oră şi ceva şi la intrarea în parc am văzut multă lume sus, pe dig. Erau o grămadă de ziarişti, de oameni. Zeci de oameni.

Când premierul a intrat în rezervaţie, eu eram la intrarea în traseu, adusesem doi saci. L-am văzut pe premier, dar nu eram convins că a venit pentru muncă. La început părea un pic stresat şi dezorientat. Nu găsea ceva de strâns, pentru că o luase pe traseul pe care se curăţase deja.

Apoi a intrat mai departe în parc. Au trecut 5 minute, 10, 15, 20 şi nu se întorcea. Mă intriga că a rămas mult în parc. Am luat-o spre el. Mă gândeam că îi arată cineva parcul, că va strânge puţin, pentru imagine şi că va pleca. Nu! Premierul Cioloş, după 20 de minute, muncea în continuare."

Unde era când a făcut poza?

"Premierul era într-o zonă de stufăriş. Nu mi se părea nimic superficial în cee ce făcea. Şi l-am urmărit foarte atent. Îşi luase rolul foarte în serios, a muncit mult. Chiar cred în puterea exemplului. Dincolo de imagine, cred că e important să vezi că un premier strânge gunoaie.

Eu eram foarte aproape de el. Fotografii se mai răsfiraseră pentru că, aşa cum spuneam, intrasem într-o zonă de stufăriş. Eu am scos telefonul, i-am făcut o poză şi ea s-a viralizat. Şi mie mi se pare ciudat, pentru că era plin de fotografi acolo, că poza mea a circulat atât de mult. Am urcat-o pe Facebook şi a pocnit!

O poză făcută la pleseneală, nu avem de gând să prind un cadru anume. Am făcut-o şi i-am dat drumul. Nu-mi explic, poate spune multe despre diferenţa dintre jurnalismul făcut cu 3G şi cel de redacţie, unde este nevoie de ceva timp până să descarce fotograful pozele din aparat, nu ştiu.

Am văzut că mulţi au preluat-o, cu precizarea sursei."

Mii de scuze de la Marian Godină:

"M-a surprins reacţia lui Marian Godină. Iniţial, a pus poza pe Facebook şi a spus că a găsit-o la comentarii. Când a aflat că eu am făcut-o, mi-a trimis un mesaj că îşi cere “mii şi mii de scuze” că nu a dat sursa. Apoi a mai scris o postare, separată, în care a precizat autorul. M-a surprins plăcut."

Despre ploaia de reacţii:

"A fost un şoc, trebuie să recunosc. La un moment dat simţeam că pierd controlul, pentru că au fost unele comentarii foarte agresive, într-un limbaj vulgar. Eu eram obişnuit cu un anumit tip de public, dar au venit şi astfel de reacţii."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus