Skip to main content

Cum au tratat ziarele româneşti atentatul de la Nisa şi lovitura de stat eşuată din Turcia

 
Cum au tratat ziarele româneşti atentatul de la Nisa şi lovitura de stat eşuată din Turcia

PRESA DE AZI. Cum au tratat ziarele româneşti atentatul terorist de la Nisa, soldat cu 84 de morţi, şi lovitura de stat eşuată din Turcia? Patru publicaţii centrale au pe prima pagină titluri care vorbesc despre "război" şi "teroare" în Franţa şi Turcia.

Publicitate

"Puciul eşuat, 'darul lui Allah' pentru Erdogan", titrează ziarul Adevărul.

"După înăbuşirea puciului militar declanşat vineri seară, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat la Aeroportul Internaţional din Istanbul, în faţa susţinătorilor săi, că toţi cei care au orchestrat lovitura de stat „vor plăti scump pentru asta“. Erdogan a mai declarat că această revoltă 'este un dar de la Dumnezeu, deoarece va fi un motiv pentru a curăţa armata'", scrie cotidianul deţinut de Cristian Burci, în deschiderea ediţiei de astăzi.

România liberă spune pe prima pagină că "Un dictator acuză lovitură de stat".

Evenimentul zilei scrie despre "Românii prinşi în teroarea din Franţa şi Turcia"

Click! de duminică vorbeşte de lovitura de stat din Turcia din următorul unghi: "Război în paradisul de vacanţă al românilor". Iar ediţia de astăzi a tabloidului editat de Adevărul Holding are pe prima pagină un articol despre atentatul din Nisa: "Vieţi distruse sub roţile camionului ucigaş".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, alte subiecte abordate astăzi de presa centrală.

Evenimentul zilei mai tratează pe prima pagină un subiect legat de sistemul de sănătate din România: "Condamnaţi la moare, conform legii". Totul pleacă de la faptul că spitalele trebuie să dea bine „la cifre”.

La sfârşit de an, fiecare spital, din cele 410 în contract cu Casa de Sănătate, trebuie să se încadreze în media zilelor de spitalizare alocate per pacient. Ca să reuşească asta, numai în Bucureşti sute de oameni imobilizaţi sau parţial imobilizaţi de varii boli grave sunt trimişi acasă cu escare şi cu recomandarea de a primi îngrijiri la domiciliu.

Însă, unii dintre ei, mor înainte să le primească. Pentru că n-au cum să depună cererile sau pentru că dosarele le sunt refuzate din cauza unor chichiţe incluse în Contractul cadru.

Jurnalul Naţional: "Familia Videanu, în afacerea metroului din Drumul Taberei". Fostul lider PDL a garantat personal un împrumut solicitat de compania TITAN MAR S.A pentru a susţine plăţile din cadrul contractului încheiat cu firma constructoare.

Asta deşi este acuzat că a scos ilegal de sub sechestru un pachet de 50% din acţiunile deţinute la firmă sub pretextul că nu-i mai aparţin.

Mai mult decât atât, Videanu a spus că nu mai are nicio legătură cu societatea încă din anul 2013.

Libertatea: "Aroganţă de stăpâni de sclavi". O moarte suspectă, urmată de fuga unui "sclav", au declanşat anul trecut cea mai mare anchetă de trafic de fiinţe umane din Româniea. Plini de încredere în sine, şefii clanurilor de traficanţi au reclamat chiar ei dispariţia, spunându-le poliţiştilor că sunt rude îngrijorate.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus