Skip to main content

Guvernul din Turcia a ordonat închiderea a peste 100 de instituţii media

 
Guvernul din Turcia a ordonat închiderea a peste 100 de instituţii media

Guvernul turc a emis un decret prin care ordonă închiderea a peste o sută de organizaţii media, printre care 45 de ziare, dar şi 29 de edituri.

Publicitate

Decizia este o consecinţă a extinderii represiunii ordonate de Recep Tayip Erdogan ca urmare a tentativei de lovitură de stat de la începutul acestei luni, scrie Aljazeera.com.

Potrivit decretului guvernamental, publicat ieri seară în Monitorul Oficial al Republicii, trei agenţii de ştiri, 16 canale de televiziune, 23 posturi de radio, 45 de cotidiane, 15 reviste şi 29 de edituri vot fi închise.

Printre acestea se numără cotidianul Zaman, televiziunea de ştiri Samanyolu şi Agenţia de ştiri Cihan, acuzate de sprijinirea mişcării conduse de Fethullah Gulen, cleric stabilit în SUA şi om de afaceri acuzat de guvernul turc pentru lovitura de stat eşuată din 15 iulie.

Săptămâna trecută, Erdogan a emis un alt decret prin care a ordonat închiderea a 2,341 instituţii, inclusiv şcoli, organizaţii de caritate , sindicate şi centre medicale, suspectate că ar avea legături cu mişcarea Gulen.

De la lovitura de stat eşuată, 15,846 de persoane, printre care soldaţi, judecători, procurori şi diverşi funcţionari, au fost reţinute. Dintre aceştia, peste 8.000 de persoane au fost acuzat, potrivit celor mai recente date ale Ministerului de Interne din Turcia.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus