Skip to main content

Trustul lui Murdoch atacă Facebook: Este "antisocial" pentru că reduce numărul ştirilor

 
Foto: rediff.com
Foto: rediff.com

News Corp, grupul de presă care deţine publicaţii precum The Sun, The Times şi The Wall Street Journal, critică decizia Facebook de a schimba algoritmul astfel încât utilizatorii să vadă mai puţine ştiri în newsfeed şi mai multe postări de la prieteni şi familie.

Publicitate

Mâna dreaptă a magnatului de media Ruper Murdoch a spus despre reţeaua Facebook că este "antisocială" în raport cu publisherii prin faptul că vrea să reducă sau chiar să elimine ştirile din categoria news feed, potrivit revistei Campaign.

Robert Thomson, directorul executiv al News Corporation, a spus că felul în care se comportă Facebook subliniază necesitatea ca publisherii să-şi construiască propriile lor reţele online pentru a nu mai depinde de social media şi de traficul adus de Google.

"Cu siguranţă ne dorim o reţea online puternică pentru afacerile noastre online. Aţi văzut că Facebook a început să-şi optimizeze algoritmul astfel încât să reducă vizibilitatea sau chiar să elimine anumite surse de informaţii.

Pentru companiile de media care au devenit dependente de reţelele de socializare este absolut necesar să aibă acces la o reţea puternică care să-i ofere posibilitatea de a relaţiona cu cititorii", a declarat Thomson în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost anunţată intenţia News Corp de a achiziţiona Wireless Group, care deţine postul de talkSPORT.

Reamintim că Facebook a anunţat recent Facebook că plănuieşte să facă un număr de schimbări în ceea ce priveşte algoritmul news feed-ului astfel încât să favorizeze postările prietenilor şi ale familiei în dezavantajul ştirilor, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus