Skip to main content

Pokemondo, un startup inspirat de Pokemon GO, lansat de o echipă de români

 
Pokemondo, un startup inspirat de Pokemon GO, lansat de o echipă de români

O echipă de români a lansat printre primele startup-uri inspirate de Pokemon Go, jocul care a "înnebunit" planeta. Pokemon Go este deja de departe cel mai popular joc pe mobil din lume, chiar dacă momentan este disponibil doar în cinci ţări. Cu peste 10 milioane de utilizatori zilnici depăşeşte orice record din domeniul jocurilor şi nu numai. Jocul lansat de Niantic şi Nintendo nu promovează doar activităţi sănătoase precum mersul pe jos şi ciclismul, ci ajută şi brandurile să-i atragă pe consumatori şi poate duce la creşterea vânzărilor.

Publicitate

În Statele Unite se vorbeşte despre faptul că Pokemon Go generează deja vânzări fabulase pentru diverse afaceri, scrie 150sec.com. Având în vedere faptul că jocul creează un adevărat "ecosistem offline", antreprenorii sunt stimulaţi să faciliteze extinderea Pokemon Go şi să facă profit din asta. Un astfel de startup este Pokemondo, primul din Europa, potrivit sursei citate.

Acesta este descris ca fiind "o piaţă Pokemon" (Pokemon marketplace), care permite afacerilor să ofere recompense vânătorilor de pokemoni şi astfel să-i atragă pe utilizatori în magazinele, restaurantele, barurile şi chiar la evenimente în speranţa că aceştia se vor opri şi le vor face vânzare.

Pokemondo a fost creat într-un hub din Cluj-Napoca de antreprenorul local Lorand R. Minyo, iar acum se dezvoltă şi pe pieţe din Marea Britanie şi Statele Unite, mai notează site-ul 150sec.com.

"La câteva zile după ce a fost lansat jocul am citit despre fondatorii şi istoria lui, despre mecanismul aplicaţiei Pokemon Go şi imediat a devenit evident că în jurul lui gravitează multe oportunităţi economice, care pot fi dezvoltate doar parţial de Niantic Labs (creatori ai jocului).

Următoarea zi am citit despre faptul că Pokemon Go generează vânzări pentru afaceri locale, ceea ce mi-a confirmat presupunerile. Aşa că în aceeaşi zi am cautat 'experţi în Pokemon Go', am luat legătura cu ei, iar în următoarele 24 de ore s-a născut Pokemondo. Obiectivul meu este să ajut business-urile locale din întreaga lume să câştige vizibilitate şi consumatori într-un mod distractiv", a declarat Lorand R. Minyo.

Cum funcţionează Pokemondo

Mecanismul de funcţionare al Pokemondo este simplu şi ingenios: Afacerile locale publică recompense prin care îi atrage pe cei care caută pokemoni în localurile lor, iar apoi le oferă premii jucătorilor din zonă.

Primul jucător care atinge obiectivul primeşte recompensa. Mai mult decât atât, business-urile locale pot crea oferte speciale pentru jucătorii de Pokemon Go, pe care Pokemondo le trimite jucătorilor din zona respectivă.

Despre acest subiect a scris iniţial Dragoş Stanca, pe pagina sa de Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Afacerea Afacerea
    De fapt au intentia de a face ceva, pana acum au o idee, un domeniu si un site.
  • Iuli Iuli
    Pokemon Go este accesibil si in Romania.

    Apropo, de ce ati moderat comentariul:))? Am zis ***
  • Iuli Iuli
    Sunteti ***? Jocul lansat de Niantic și Nintendo nu promovează doar activități SANATOARE, serios? Cititi-va naiba articolul inainte sa-l publicati

Trimite un comentariu

sus