Skip to main content

Publicis Groupe Holdings, amendat de Consiliul Concurenţei pentru preluarea fără notificare a Zenith

 
Publicis Groupe Holdings, amendat de Consiliul Concurenţei pentru preluarea fără notificare a Zenith

Consiliul Concurenţei a sancţionat Publicis Groupe Holdings B.V. cu amendă în valoare de 766.255 lei (aproximativ 169.357 euro) pentru că nu a notificat preluarea SC Zenith Media Communications SRL, anunţă instituţia într-un comunicat.

Publicitate

Aceştia mai menţionează că trebuie notificată autorităţii de concurenţă orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro.

În anul 2013, Publicis Groupe Holdings a achiziţionat 80% din capitalul social al Zenith Media Communications SRL. Deşi erau îndeplinite criteriile de prag, operaţiunea nu a fost notificată Consiliului Concurenţei în termenul legal

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Astfel, cumparatorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte ca autoritatea de concurenţă sa analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

Aceasta este a doua amedă a Consiliului Concurenţei, ce loveşte industria de publicitate în decurs de doi an. Îm toamna lui 2014 un număr de 11 agenţii de media au fost sancţionate cu un total de 3,2 milioane de euro pentru cartel, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Printre acestea s-a numărat şi Zenith Media (478.560 euro) şi Starcom Mediavest Group S.R.L. (412.479 euro), aceasta din urmă fiind tot parte a Publicis.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus