Skip to main content

Tim Cook, şeful Apple: "Realitatea augumentată este incredibilă. Am investit şi continuăm să investim în acest domeniu"

 
Tim Cook, şeful Apple: "Realitatea augumentată este incredibilă. Am investit şi continuăm să investim în acest domeniu"

"Realitatea augumentată este un domeniu cu potenţial uriaş", a declarat Tim Cook, şeful Apple, în cadrul unei conferinţe în care a prezentat rezultatele financiare ale companiei pe care o conduce în trimestrul al doilea, când s-au înregistrat scăderi ale vânzărilor de 15%, scrie revista Campaign.

Publicitate

Întrebat ce părere are despre Pokemon Go, Cook a descris popularitatea jocului ca fiind "incredibilă".

"Realitatea augumentată poate fi incredibilă. Iar noi am investit şi vom continua să investim mult în acest domeniu. Acesta este un proiect pe termen lung al companiei. Considerăm că este un lucru benefic pentru consumatori şi are un potenţial comercial foarte mare", a spus Cook.

Popularitate crescută pe care realitatea augumentată a cunoscut-o recent datorită jocului Pokemon Go şi ochelarii HoloLens dezvoltaţi de Microsoft i-a făcut pe unii specialişti să spună că această tehnologie va deveni o platformă extrem de importantă. Tehnologia implică suprapunerea unor obiecte sau personaje digitale asupra unor imagini din realitate.

Compania Apple a fost destul de discretă cu privire la brevetele privind realitatea augumentată, totuşi Cook a confirmat faptul că Apple vede un viitor în această tehnologie.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe în care Cook a prezentat rezultatele financiare pe trimestrul doi al acestui an. Apple a înregistrat o scădere a vânzărilor de la 50 de miliarde de dolari la 42 de miliarde de dolari, evidenţiind o stagnare a celui mai vândut produs al companiei, iPhone.

Gigantul american a vândut în al doilea trimestru 40 de milioane de telefoane iPhone, în scădere faţă de anul precedent când a vândut în aceeaşi perioadă 51 de milioane de astfel de dispozitive.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus