Skip to main content

Tolontan, proces câştigat cu o fostă procuroare DNA din Gala Bute

 
Tolontan, proces câştigat cu o fostă procuroare DNA din Gala Bute

Curtea de Apel a respins joi, 30 iunie, toate plângerile şi pretenţiile materiale ale fostei procuroare DNA, Alina Florentina Stoica, împotriva celor doi jurnalişti ai Gazetei care au relatat cazul Gala Bute, anunţă Cătălin Tolontan, una dintre părţile din proces, pe blogul său.

Publicitate

Sentinţa definitivă întoarce total decizia instanţei de fond, care îi dăduse câştig de cauză Alinei Stoica.

CONTEXT.

Totul a pornit de la articolele publicate în aprilie 2011, în Gazeta Sporturilor. Au fost mai mult de 120 de articole despre acest caz, investigaţia jurnalistică urmărind şi azi aspecte ale cazului, surprinse sau nu de instanţa care judecă dosarul de la Înalta Curte, menţionează Cătălin Tolontan.

DNA deschide un dosar în aprilie 2013. Cazul este cercetat de Alina Stoica, şefa biroului anticorupţie pe fonduri europene al DNA. Niciun funcţionar sau demnitar al statului nu este pus sub acuzare pentru cheltuirea celor 2,4 milioane de euro din Gala Bute.

Codruţa Kovesi decide să preia cazul în decembrie 2013. Ca să elucideze circumstanţele respingerii rechizitorului, Gazeta o apelează prin biroul de presă al DNA pe Alina Stoica, dar ziarul nu primeşte niciun răspuns de la procuror.

În primăvara lui 2015, procurorul Alina Stoica se consideră denigrată de către ziarişti şi deschide un proces, în care îi dă în judecată pe Cătălin Tolontan şi pe Mirela Neag.

Ea apreciază că articolele din decembrie 2013 şi cele care au urmat au reprezentat o campanie ţintită de afectare a reputaţiei sale. „Sub 5% dintre articolele Gazetei despre Gala Bute conţin numele procurorului Alina Stoica”, precizează Cătălin Tolontan.

Prima instanţă îi dă în mare măsură dreptate, dar respinge cererile materiale, care se ridicau la 400.000 de lei.

Decizia a fost atacată la, iar joi Curtea de Apel a dat decizia definitivă: „Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantă-reclamantă. Admite apelul declarat de apelanţii-pârâţi. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Respinge în tot acţiunea ca neîntemeiată. Obligă pe apelantă-reclamantă la 20 lei cheltuieli de judecată către apelanţii pârâţi. Admite intervenţia accesorie. Definitivă.

Textul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus