Skip to main content

TVR se pregăteşte de schimbări. Consiliul de Administraţie vrea să transforme unul dintre canale în televiziune de ştiri

 
TVR se pregăteşte de schimbări. Consiliul de Administraţie vrea să transforme unul dintre canale în televiziune de ştiri

Conducerea TVR are în vedere transformarea unuia dintre cele trei canale cu acoperire naţională în post de ştiri. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, CA-ul TVR a votat în şedinţa de joi strategia TVR pentru anii următori.

Publicitate

Una dintre direcţiile strategiei, propuse de Irina Radu, preşedintele TVR, este legată de profilul celor trei canale publice cu acoperire naţională, TVR 1, TVR 2 şi TVR 3.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, TVR 1 ar rămâne televiziune generalistă, TVR 2, ar fi transformat în post de ştiri, iar TVR 3 o televiziune cu programe culturale, educative şi regional. Practic, TVR 3 ar prelua zona de cultură, care în prezent este la TVR 2.

Surse din TVR au declarat pentru Paginademedia.ro că acesta este un proiect „de principiu” ce nu va fi implementat în acest an, ci va fi luat în discuţie abia din 2017. Strategia va mai fi discutată şi în şedinţele CA-ului ce va avea loc în săptămânile următoare.

Nu toţi membrii au susţinut noua strategie a TVR. Trei dintre membrii prezenţi la şedinţa CA de ieri au votat împotriva, doi s-au abţinut, iar opt au votat pentru.

Irina Radu, preşedintele TVR, a susţinut încă de la începutul mandatului său ca televiziunea publică să aibă un canal de ştiri, după cum a declarat ea într-un interviu la Paginademedia.ro.

Până la publicarea acestui articol, Irina Radu, preşedintele TVR, nu a putut fi contactată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    @CyberBlue
    Corect, practic asta este diferența majoră între TVR1 și TVR Int. acum.
    Toate acele emisiuni ar merge către TVR2.
  • Cyberblue Cyberblue
    @ Cristian. Grila comună ar însemna excluderea de pe TVR 1 a tuturor filmelor și transmisiunilor sportive pentru care TVR are drepturi de difuzare doar pentru România
  • dorina corpade dorina corpade
    Prima care trebuie schimbata este Irina Radu.
  • abonat tv abonat tv
    Nimic despre TVR 1 HD si TVR 2 HD ... !!! Au in continuare gaurile negre ... TVR Iasi , Timisoara , Cluj , etc ... si mega TVR 3 plin de reluari si preluari regionale . Despre TVR HD ... mai vorbim ? O clona nereusita de pe Tvr 1 si Tvr 2 ... TVR FALIMENT continua !!!
  • sara sara
    Fapte mici, dar vesele... Vineee campania, sa slujim cu devotament partidul care ne-a numit in functii si sa scapam de oamenii de dreapta din tvr, cati au mai ramas...
  • Cristian Cristian
    Ar fi de dorit ca TVR1, TVR Int. și TVR Moldova să aibă grilă comună!
    De ce nu se merge pe ideea asta?
  • livia pila livia pila
    Doamna Radu tace chitic. Singurul cu care discuta e noul director Corneliu Calota. Plus amica ei de fapte mici, Iuliana Marciuc, fosta Tudorancea, fosta Posea.

Trimite un comentariu

sus