Skip to main content

VIDEO. Jocurile foamei, în faza pe publicitate: Campanie X Box, premiată la Cannes Lions

 
VIDEO. Jocurile foamei, în faza pe publicitate: Campanie X Box, premiată la Cannes Lions

Publicitatea, în „era” Jocurile Foamei. Campanie iedită la Microsoft X Box care a atras un trofeu de aur şi unul de argint la festivalul Cannes Lions. Despre ce este vorba? Un panou publicitar, folosit într-un mod neconvenţional pentru promovarea celui mai nou joc din seria Tomb Raider.

Publicitate

Inovaţia a constat în redefinirea rolului unui panou, de la suportul static de publicitate, la integrarea acestuia într-un tip de joc brutal, de tip Hunger games, o cursă de supravieţuire întinsă pe durata a 24 de ore, inspirată din jocul Rise of the Tomb Raider.

Care au fost regulile jocului:

Opt fani ai jocului Tomb Raider au fost invitaţi să participe la competiţie. Aceştia au trebuit să se menţină suspendaţi pe un panou publicitar cât mai mult posibil, în timp ce erau supuşi unor fenomene meteo extreme redate artificial.

Xbox a permis publicului să controleze condiţiile meteo. În timp real, fanii jocului au fost invitaţi, prin intermediul unui live stream şi cu ajutorul unei aplicaţii, să dicteze tipul de vreme pe care doresc să o înfrunte concurenţii. Aceştia au avut de ales între viscol, ploaie torenţială, vânt sau căldură.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus