Skip to main content

Ziarele de satiră: "Şaormar Magnificul" şi "Codruţa a prins un Pokemonta"

 
Ziarele de satiră: "Şaormar Magnificul" şi "Codruţa a prins un Pokemonta"

PRESA DE AZI. Ziarele de satiră se întrec în titluri amuzante, Kamikaze îi ironizează pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-sef al DNA, şi pe fostul premier Victor Ponta, în timp ce săptămânalul Caţavencii l-a numit pe Recep Tayyip Erdogan "şaormar magnificul".

Publicitate

"Pokemon Go face poliţie politică. Şi fascism. Codruţa a prins un Pokemonta", scrie Kamikaze pe prima pagină.

"Erdogan înlocuieşte moştenirea laică a lui Kemal Ataturk cu reţeta islamică de kebab a la turque şi se înscăunează sultan ca Şaormar Magnificul", scrie pe prima pagină ziarul de satiră condus de Doru Buşcu.

"Hai, doamna Angela, hai Barack-effendi! Avem aici carne bună, şi de militar, şi de magistrat, şi de profesor, şi de jurnalist! Vă fac una cu de toate? Sau la tine, Angela, fără ceapă, c-ai întârlnire la nivel înalt cu Putin?", mai scrie Caţavencii.

Iar legenda bulei în care apare Erdogan este următoarea: "Recep Tayyip Iatagan, măcelarul-şeg al noului otomanism, prezentându-şi specialităţile de tocătură a oricărui opozant".

Printre subiectele presei de astăzi se mai numără atentatele teroriste din ultima vreme, telenovela familiei Borcea şi legea dării în plată, care este fentată de bănci.

Paginademedia.ro prezintă în continuare titlurile presei de astăzi.

Adevărul: "Cum încearcă băncile să fenteze darea în plată".

Unele bănci analizează diferit solicitările de dare în plată ale românilor. Le acceptă atunci când au încasat deja sume apropiate de valoarea imobilului, însă spun că legea este neconstituţională când situaţiile nu le sunt satisfăcătoare financiar.

Evenimentul zilei: "Ministerul Justiţiei se pregăteşte să redeschidă cutia cu secrete murdare ale magistraţilor".

După m ai bine de zece ani de la închiderea serviciului secret al Ministerului Justiţiei, în arhiva căruia au fost strânse informaţii compromiţătoare despre magistraţi, Executivul repune pe tapet problema constituirii unei comisii care să "îngroape" definitiv secretele murdare ale sistemului judiciar.

România liberă: "Cum se recrutează un terorist".

Specialiştii spun că se impune un control mai riguros al racolărilor făcute prin intermediul reţelelor de socializare şi al site-urilor de propagandă teroristă, care pot radicaliza într-un timp foarte scurt persoane labile emoţional şi religios, scrie RL.

Jurnalul Naţional: "Pensionarul-şef de la banca pensionarilor".

Radu Graţian Gheţea are o pensie de 2.000 de euro şi un salariu de preşedinte la CEC de 23.000 de euro. Nu este singurul bancher care cumulează pensia cu slariul. Guvernatorul BNR - cu un salariu lunar de 40.000 de euro - şi-a depus dosarul, "dar nu ridică banii".

Gazeta Sporturilor: "Magia Reche". Steaua a remizat eroic la Praga, mulţumită golului lui Stanciu şi în ciuda subţirimii lotului.

Click!: "Borcea nu mai vrea să divorţeze".

Fostul şef al dinamoviştilor mai are nevoie de timp de gândire, deşi soţia e plecată din ţară de cinci luni.

Libertatea: "Săvulescu are planuri mari. A găsit-o pe noua Mădălina Ghenea".

Ajuns la Hollywood, actorul şi producătorul Dragoş Săvulescu are şi o înlocuitoare pentru cea care a fost marea sa iubire. Albaneza Angela Martini seamănă incredibil cu Mădălina.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus