Skip to main content

Cazul SOV-Bogdan Olteanu, în presa de azi: Traseul şpăgii de 1 milion de euro de la Vîntu la fostul viceguvernator al BNR

 
Cazul SOV-Bogdan Olteanu, în presa de azi: Traseul şpăgii de 1 milion de euro de la Vîntu la fostul viceguvernator al BNR

PRESA DE AZI. Principalele publicaţii tipărite tratează astăzi pe prima pagină cazul în care Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR, a fost plasat vineri în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Publicitate

Ziarele vorbesc despre acest subiect în contextul traseului mitei de un milion de euro pe care ar fi luat-o Bogdan Olteanu în 2008 pentru a înlesni numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"Traseul şpăgii de 1.000.000 de euro de la SOV la Bogdan Olteanu", titrează Adevărul.

Pe aceeaşi idee merge şi Evenimentul zilei "Uimitoarea rută a milionului de euro care ar fi ajuns la Bogdan Olteanu".

"Sorin Ovidiu Vîntu l-a denunţat la DNA pe Bogdan Olteanu că i-ar fi dat o şpagă de un milion de euro pentru ca aceasta să intervină, în 2008, pe lângă premierul de la acea vreme. Călin Popescu Tăriceanu, ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în postul de guvernator al Deltei Dunării. Mita ar fi ajuns la Olteanu printr-un mecanism financiar complex, din care au făcut parte mai multe companii offshore din paradisuri fiscale."

"Conturile viceguvernatorului BNR au crescut după presupusa mită primită de la Vîntu. Misterele averii lui Bogdan Olteanu", notează România liberă, în deschiderea ediţiei de astăzi.

"'Tatăl' FNI face mărturisiri pe bandă despre ziarişti şi politicieni. Şi şpăgi. Miza denunţurilor lui SOV: un nou dosar şi 3 milioane de dolari", scrie Jurnalul Naţional pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile celorlalte ziare apărute astăzi.

Click!: "Halep a câştigat 43.000 de dolari pe oră în Canada". Simona Halep este în formă maximă şi a pus mâna pe un "sac de bani"! calificarea în finala Rogers Cup, aşa cum este cunoscut turneul canadian, i-a adus în cont Simonei Halep nu mai puţin de 241.840 dolari. Adică peste 43.000 de dolari pentru fiecare 60 de minute disputate.

Gazeta Sporturilor: "Piază rea" Lui Hagi nu-i e scris să ia vreun punct Stelei ca antrenor: al optulea meci, a opta înfrângere, scrie GSP.

Libertatea: "Marica va fi tată ... fără verighetă. 'Sunt un bărbat modern!'".

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus