Skip to main content

FBI investighează o serie de atacuri cibernetice ale hackerilor ruşi asupra publicaţiei New York Times

 
Foto: niemanlab.org
Foto: niemanlab.org

FBI investighează o serie de atacuri cibernetice asupra ziarului New York Times şi a altor publicaţii americane, potrivit cnn.com.

Publicitate

Anchetatorii cred că atacurile, detectate în ultimele luni, au fost comise de hackeri ruşi, apropiaţi de serviciile de informaţii ruseşti. Aceştia au declarat faptul că scopul lor este acela al destabilizării unor instituţii americane de ştiri, ca parte dintr-un plan elaborat de atacuri cibernetice concentrate asupra organizaţiilor care susţin Partidul Democratic.

Purtătorul de cuvânt al publicaţiei New York Times a declarat pentru CNN că nu au nicio dovadă a vreunei breşe care ar putea să compromită sistemul intern al publicaţiei.

Oficialii US Intelligence cred că agenţiile de spionaj ruseşti folosesc valul de atacuri care au vizat reporterii şi organizaţiile de ştiri şi împotriva organizaţiilor de tip Think-thank de la Washington, pentru a aduna informaţii despre organizaţiile non-guvernamentale care au acces la sistemul politic al SUA.

Atenţia celor de la FBI a crescut asupra acestor evenimente, considerate a fi de provenienţă rusească, după ce Wikileaks a publicat o serie de e-mailuri furate la sfârşitul acestei săptămâni de la Comitetul Naţional Democratic, trimise înainte de convenţia Partidului Democrat în care Hillary Clinton a fost desemnată candidată la preşedinţia Statelor Unite.

Serviciile de informaţii spun că au motive întemeiate să creadă că în spatele incidentului s-ar afla servicii de inteligenţă ruseşti, care ar încerca să intervină pentru ca Donald Trrump să fie ales preşedinte al SUA.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus