Skip to main content

France Televisions, reclamată pentru comentarii xenofobe la Jocurile Olimpice: Mici Pikachu peste tot

 
Foto: okmagazine.ro
Foto: okmagazine.ro

CNA-ul din Franţa a primit mai multe reclamaţii cu privire la declaraţiile controversate făcute de comentatorii France Televisions în timpul unei competiţii de gimnastică de la Jocurile Olimpice.

Publicitate

Mai mulţi telespectatori au sesizat Consiliul Superior al Audiovizualului în privinţa afirmaţiilor xenofobe făcute de unul dintre comentatorii televiziunii publice din Franţa la adresa gimnastelor japoneze pe care le-a comparat cu personaje din Pokemon, scrie Ozap.com.

"E plăcut să urmăreşti această echipe. Zici că este un mic personaj manga, înconjurat de alte mici personaje vesele. E ca un desen animat, sunt o mulţime de Pikachu peste tot", a spus Thomas Boulhail, vice-campion olimpic în 2008 şi consultat al France Televisions, în noaptea de duminică spre luni, potrivit Ozap.com.

Colegul său de platou a adăugat "Ah! Oh lala! hey", în încercarea de a diminua derapajul fostului gimnast în vârstă de 30 de ani.

Afirmaţia a fost făcută în timpul evoluţiei echipei japoneze de gimnastică la Jocurile Olimpice.

Ce au scris pe Twitter telespectatorii francezi ca urmare a derapajului de la France Television

"Tocmai l-am auzit pe Thomas Bouhail comparând o gimnastă japoneză cu un Pikachu, fără să-şi dea seama că este rasist .."

Revoltat de comentariul rasist al lui Thomas Bouhail al adresa japonezilor. Este inacceptabil!

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus