Skip to main content

PRESA DE AZI. EVZ, atac la ancheta lui Tolontan privind Hexi Pharma, pe prima pagină: „Cea mai mare dezinformare a anului 2016”

 
PRESA DE AZI. EVZ, atac la ancheta lui Tolontan privind Hexi Pharma, pe prima pagină: „Cea mai mare dezinformare a anului 2016”

PRESA DE AZI. Evenimentul zilei atacă ancheta lui Cătălin Tolontan care a zguduit sistemul de sănătate în primăvara acestui an printr-un articol publicat pe prima pagină a ediţiei de astăzi sub titlul "Afacerea Hexi Pharma, cea mai mare dezinformare a anului 2016".

Publicitate

"Datoria Parchetului General ar fi să afle care au fost instituţiile şi persoanele interesate în distrugerea unei firme româneşti. Datoria Parchetului General ar fi să afle care au fost instituţiile şi persoanele vinovate moral de moartea unui om. Îşi va face Parchetul General datoria?", aşa îşi începe EVZ principalul material de pe coperta ediţiei de astăzi.

Ziarul patronat de Dan Andronic aminteşte că în trecut a prezentat o variantă potrivit căreia scandalul Hexi Pharma ar fi fost declanşat pentru a "îngropa o firmă românească"

"Presiunea mediatică imensă a înghiţit, în scurt timp, orice sclipire de luciditate. Un material în care „Evenimentul zilei” prezenta o variantă potrivit căreia scandalul ar fi fost declanşat şi pentru „a îngropa” o firmă românească a fost ironizat şi blamat. Teorii conspiraţioniste apăreau în fiecare zi, alimentate de dezvăluiri legate de firme offshore şi alte inginerii financiare, prea puţin explicate şi niciodată înţelese", mai scrie EVZ.

În materialul de astăzi este citată şi Monica Pop, managerul spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, care îl atacă pe redactorul şef al Gazetei Sportului despre care spune "Judecata se face cu probe. Ce dovezi are Tolontan? Nimic, doar gura lui!”.

De la începutul scandalului Hexi Pharma, Dr. Monica Pop a avut o atitudine potrivnică faţă de ceea ce se spunea despre produsele firmei Hexi Pharma. În plus, Pop a avut un schimb de replici cu Cătălin Tolontan cu privire la o anchetă care o viza pe aceasta.

CONTEXT. Subiectul Hexi Pharma a revenit pe agenda publică ca urmare a unei declaraţii făcute ieri de procurorul general al României, Augustin Lazăr, potrivit căreia s-au primit la parchet rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile Hexi Pharma, rezultatele fiind "şi pozitive şi negative", urmând ca analize pe un alt lot de dezinfectanţi să fie făcute în străinătate.

Despre acest subiect a scris şi Cătălin Tolontan pe blogul său menţionând că "Mircea Badea cere să fiu anchetat de către DIICOT".

Care sunt celelalte subiecte abordate de presa de astăzi

Adevărul:Litoral 2016, vara înecaţilor

„peste 60 de persoane au ignorat în acest sezon estival recomandarea salvamarilor şi au intrat în apă punându-şi viaţa în pericol. Dintre acestea, 18 au murit.”

Click!: Prigoană îţi însoară moştenitorul în America

„Băiatul cel mare al lui Prigoană se aşază la casa lui! Honorius (29 de ani) a decis să se căsătorească cu fata pe care o iubeşte de nouă ani, Corina Bode. Cununia va avea loc în America, acolo unde locuiesc părinţii fetei.”

Libertatea: Birocraţia roade din pădurile României

„Silvicultorii au redus procesul de replantare a pădurilor pentru că lucrările de până acum nu le-au fost plătite din motive birocratice. Dacă procesul nu se reia, în ritmul actual al tăierilor, ţara noastră va fi deşert în 200 de ani.”

România liberă:Iliescu judecat pentru sângele vărsat

„Motivul principal pentru care judecătorul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat redeschiderea anchetei privind crimele din decembrie 1989 este halucinant: 'nu s-a efectuat nici un act de procedură penală'”.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus