Skip to main content

PRESA DE AZI. EVZ a „primit la redacţie” o interceptare din 2008 cu o discuţie dintre Mihaiu şi SOV

 
PRESA DE AZI. EVZ a „primit la redacţie” o interceptare din 2008 cu o discuţie dintre Mihaiu şi SOV

PRESA DE AZI. Cotidianul Evenimentul zilei îşi deschide ediţia de astăzi cu o interceptare din 2008 dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Mihaiu pe care ziarul precizează că a primit-o "la redacţie".

Publicitate

Printre subiectele presei de astăzi se mai numără modificările aduse condului fiscal de care a profitat mafia imobiliară şi ameninţările cu moartea primite de denunţătorul din dosarul Liei Olguţa Vasilescu.

Convorbirea publicată de Evenimentul zilei ar fi fost interceptată în perioada în care SOV era patronul trustului Realitatea-Caţavencu unde lucra şi jurnalistul Mihaiu. EVZ susţine că din stenograme reiese că Liviu Mihaiu "nu era prea entuziasmat de ieşirea din acţionariatul „Academiei Caţavencu” pentru postul de guvernator al Deltei".

"Din dialog reiese că şi colegii lui Mihaiu de la Academia Caţavencu doreau să iasă din acţionariatul companiei preluată de Vîntu şi să-şi primească banii. (...) Sursa care ne-a trimis textul susţine că stenograma există şi în dosarul Vîntu-Olteanu", scrie EVZ.

Fragment din stenogramele primite de EVZ:

„S.O.V.: Da, Liviu?

Mihaiu: Zi, mă, se prinde sau nu se prinde?

S.O.V.: De abia acum dăm la ştiucă.

Mihaiu: Am înţeles, nu te ţin mult! (...) Sorinelu, uite, am vorbit şi cu Enache...

S.O.V.: Da.

Mihaiu: Am vorbit şi eu cu băieţii, le-am spus că nu ies eu.. Ei oricum la anul vor să iasă, nu asta e problema. Uite care e, dacă mă asculţi un minut...

S.O.V.: Da. Facem, facem aşa, acum, ieşim acum, şi prorata, când ies şi băieţii la anul în martie pe astea opt luni mai rămâne să încasez când ies şi băieţii.

S.O.V.: Nu!

Mihaiu: Păi de ce nu? S.O.V.: O să-ţi explic când ne vedem, fraiere. Nu! Ieşi acum la cât este, punct!

Mihaiu: Da, mă, Sorinelu, dar eu pierd opt luni." (evz.ro)

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Ponta i-a împins pe veterani în ghearele mafiei imobiliare". În vechiul Cod Fiscal, veteranii erau scutiţi de la plata impozitelor doar pe clădirea folosită ca domiciliu. Modificând Codul Fiscal, Guvernul Ponta a extins scutirea de impozit pe toate proprietăţile unui veteran. De modificare a profitat din plin mafia imobiliară: dezvoltatorii au oferit un procent din noile clădiri construite unui veteran, făcându-l corproprietar, şi aşa au scăpat de plata impozitului pe toată clădirea.

Jurnalul Naţional: "Ascensiunea fulminantă la stat pentru turnătorul lui Ponta şi Şova". Radu Stefan Cernov este martorul cheie din dosarul în care Victor Ponta şi Dan Şova sunt judecaţi pentru prejudicierea complexurilor Turceni şi Rovinari. Avocatul a ajuns, ulterior denunţului, în conducerea mai multor companii de stat, scrie JN.

România liberă: "Vocea mafiei din Craiova: 'Viaţa e scurtă!'". Denunţătorul din dosarul Liei Olguţa Vasilescu, ameninţat cu moartea. Dosarul penal al primarului Craiovei devine din ce în ce mai tenebros. După ce a fost discreditat public chiar de edil, denunţătorul Petru Becheru a fost ameninţat, voalat, cu moartea, de către un angajat al acestuia.

Libertatea: "Încep să-i iasă scheleţii din dulap. Pelinel, pupila lui Nicu Soldatu". Pelinel încearcă să ascundă o "legătură bolnăvicioasă" de dinainte de majorat cu patronul celebrei discoteci Enigma, din Mamaia, care avea pe atunci dublul vârstei ei şi se recomanda drept "protectorul" său.

Click!: "Poftiţi în locuinţa de 1.400.000 de euro a Deliei". Cântăreaţa a muncit toată vara ca să-şi facă un apartament ca-n reviste.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus