Skip to main content

PRESA DE AZI. La 100 de ani, Neagu Djuvara ţine prima pagină a ziarelor

 
PRESA DE AZI. La 100 de ani, Neagu Djuvara ţine prima pagină a ziarelor

PRESA DE AZI. Aniversarea istoricului Neagu Djuvara, care a împlinit 100 de ani, este subiect de prima pagină pentru ziarele de astăzi.

Publicitate

România liberă deschide ediţia de azi cu aniversarea lui Neagu Djuvara: „Istoricul Neagu Djuvara a împlinit ieri 100 de ani. Viaţa lui a început cu adevărat ‘în clipa în care părea că se sfărşeşte’, a observat Gabriel Liiceanu în prefaţa cărţii-surpriză pregătită pentru centenarul celui mai mare istoric în viaţă, ‘444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara’”.

Evenimentul zilei scrie, de asemenea, despre aniversarea centenarului istoricului român, care a trăit 45 de ani în exil: „Istoricul Neagu Djuvara a împlinit, ieri, 100 de ani”.

Pentru Adevărul de weekend, deschiderea este „Ionel I.C. Brătianu, regele neîncoronat al României”. Cotidianul scrie în ediţia acestui sfârşit de săptămână despre marele om politic Ionel I.C. Brătianu.

„Anul acesta se împlinesc o sută de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. ‘Weekend Adevărul’ prezintă serialul ‘100 de ani de la Marele Război’, prin care vă propune o apropiere de actualităţile momentului, de detaliile mai puţin mediatizate, de oamenii care au mdelat şirul evenimentelor. O invitaţie la neuitarea istorieiaşa cum a fost ea, cu greşeli fatale şi înfăptuiri măreţe”, notează cotidianul pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi:

Gazeta sporturilor: „ALIBACK. La primul meci după accidentarea suferită la Euro, Denis a fost decisiv aseară”
„Intrat pe Gazon în minutul 58, Alibec oferă giurgiuvenilor o şansă în returul de joia viitoare”, conchide GSP.

Libertatea: „Cununie fără ceremonie”.

Potrivit cotidianului, „Raluca Bădulescu mimează nunta de dragul rochiei de mireasă. Una dintre cele mai aşteptate nunţi ale toamnei este, de fapt, doar o petrecere, întrucât Raluca şi Florin s-au cununat religios în mare secret, acum doi ani.”

Click!: “Îl iubesc încă pe fostul meu soţ”

„S-a trezit noaptea cu mascaţii la uşă din cauza lui, a făcut drumuri la puşcărie, acolo unde el era închis, a ascultat cu amărăciune zvonurile că bărbatul vieţii ei ar înşela-o. Cu toate acestea, Cristina Spătar a declarat ieri, în ziua în care a adivorţat cu acte de Alin Ionescu: ‘Încă îl iubesc pe tatăl copiilor mei!’”, scrie ziarul tabloid.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus