Skip to main content

PRESA DE AZI. Libertatea: „Semnele care au prevestit dezastrul de la Rio”

 
PRESA DE AZI. Libertatea: „Semnele care au prevestit dezastrul de la Rio”

Problemele întâlnite de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Rio, afacerile senatorului independent Valeriu Todiraşcu cu spitaele de stat din România şi numirea lui Bogdan Olteanu în funcţia de viceguvernator al BNR la propunerea lui Crin Antonescu se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Şefii sportului spun că nu avem valoare, sportivii noştri nu au, de fapt, cu ce! Semnele care au prevestit dezastrul de la Rio", titrează Libertatea.

"Gimnasta Larisa Iordache a fost lăsată pe afară la festivitatea de deschidere a Jocurilor şi nu a avut sală de antrenament, judoka Daniel Natea a rămas fără costum, echipamentele oficiale sunt praf, sportivele se plâng că le-au crăpat rochiile în faţa preşedintelui, dar oficialii se bucură de vacanţă în Brazilia", scrie cotidianul editat de Ringier.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Caracatiţa Todiraşcu a înhăţat 1.000 de contracte cu spitalele". Senatorul independent Valeriu Todirascu, afiliat grupului PNL, işi foloseşte calitatea de parlamentar pentru a promova interesele firmelor familiei sale, care au aproape 1.000 de contracte cu spitalele de stat. Invocând interesul public, Todiraşcu a făcut interpelări la Ministerul Justiţiei privind interpretarea unor articole de lege, informaţii folosite ulterior de firmele sale pentru a obţine contracte cu statul.

Evenimentul zilei: "Antonescu l-a impus pe Olteanu la BNR". Documente obţinute de Evenimentul zilei arată că, în octombrie 2009, liberalii erau nemulţumiţi de Crin Antonescu pentru că a susţinut numirea lui Bogdan Olteanu în funcţia de viceguvernator al BNR şi au avertizat că această situaţie va "ştirbi" credibilitatea PNL.

În data de 9 octombrie 2009, preşedintele organizaţiei PNL Sectorul 1, Vlad Moisescu, i-a trimis o scrisoare dură lui Crin Antonescu, cerând sancţionarea celor care l-au împins pe Bogdan Olteanu într-o funcţie de conducere a BNR. Parlamentul votase deja, la 8 octombrie, noul consiliu de administraţie al PNL, consiliu care-l includea pe Olteanu.

Jurnalul Naţional: "Cum ne sunt răpiţi medicii din ţară". Sute de firme de recrutare din întreaga lume se bat pe medicii români. Unii sunt angajaţi direct de pe băncile facultăţilor. Spitalele noastre au ajuns cu personalul la jumătate, pentru că Occidentul oferă condiţii de lucru mult peste ce e în ţară. Deocamdată, autorităţile nu par să aibă soluţii pentru a-şi ţine specialiştii acasă.

România liberă: "Bacteria care ne ucide copiii". Un copil de 4 ani a murit zilele trecute într-un spital din Bucureşti. Verdict medical: infecţie cu pneumococ. Doar pe surse. În rapoartele transmise Direcţiei de Sănătate Publică nu figurează motivul decesului. În România nu există un sistem naţional de raportare a cauzei morţilor.

În România, 29% dintre decesele la copii sub 5 ani au fost cauzate de pneumonie, relevă Raportul „World Health Organization, Global Health Observatory Data Repository“ din august 2015.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    Foarte bine punctat , valoare nu au sefii sportului care sunt pusi politic si au distrus tot , in primul rand cu ME care scoate sportul si baga ore de romana si matematica la greu si alte prosti , ca vor uni parinti . rusine omul lui PONTA si d na LIPA , pacat de medaliile castigate . . dus in vacanta pe bani nostri a contribualilor

Trimite un comentariu

sus