Skip to main content

PRESA DE AZI. România liberă: "DIICOT se joacă de-a presa şi vardiştii"

 
PRESA DE AZI. România liberă: "DIICOT se joacă de-a presa şi vardiştii"

PRESA DE AZI. Problemele pe care le-ar avea România cu traficul ilegal de arme, afacerea Patriarhiei Române cu excursii de tip "pelerinaj", meciul Steaua - Manchester City din preliminariile Champions League şi concertul Rihannei se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"DIICOT se joacă de-a presa şi vardiştii", titrează România liberă, pe coperta ediţiei de astăzi.

"Aşa-zisa anchetă de presă a postului TV britanic Sky News a scos Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi terorism din amorţire. Dincolo de povestea prost realizată de postul britanic, România chiar are probleme cu traficul ilegal de arme. De exemplu, în ianuarie 2012, pe o stradă din cartierul bucureştean Vitan, asasinul profesionis Vitalie Proca l-a împuşcat în cap şi piept pe Răzvan Isăilă, pe atunci un tânăr de 26 de ani, cu o puşcă de războio, model AK 47", scrie România liberă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de asătăzi.

Adevărul: "Afacerea 'Pelerinul'". În goană după bani, Patriarhia Română a transformat obiceiul duhovnicesc al pelerinajelor într-o afacere profitabilă bazată pe excursii pentru toate buzunarele. De la Vulcanii Noroioşi şi mormântul lui Arsenie Boca, până la London Bridge şi Sagrada Familia, nicio atracţie turistică nu scapă nevalorificată, potrivit ziarului Adevărul.

Evenimentul zilei: "Blestemul unui om de afaceri". A cumpărat o carieră de piatră cu patru milioane de euro şi s-a trezit cu două bătrâne cărora trebuie să le plătească chirie.

Jurnalul Naţional: "Tineretul parlamentar, patru ani de chiul". Schimbarea clasei politice a devenit un laitmotiv al partidelor într-un an electoral cu două rânduri de alegeri. liderii politici promit la unison să vor primeni oferta clasică: figurile aproape eterne vor fi înlocuite cu "mânji" tineri şi dornici de afirmare. JN a analizat activitatea tinerilor care au intrat în Parlament în 2012. Iar concluzia e una singură: "tinereţea nu este întotdeauna o virtute, iar vârsta nu garantează în niciun caz succesul pe scena politică".

Gazeta Sporturilor: "Fă-l, Reghe!". Diseară, antrenorul roş-albaştrilor susţine examenul carierei în faţa lui Guardiola. Miza dublei cu City e colosală: accederea în grupele Ligii Campionilor şi minimum 20 de milioane de euro în conturile clubului, scrie GSP.

Libertatea: "Delia are lipici la concertele anului! Rihanna a felicitat-o!". Rihanii a împărţit spectatorii români în două tabere: cei care au criticat micile gafe şi, cei mai mulţi, care au savurat fiecare moment. Rihanna le-a mulţumit tuturor pentru că "sunteţi cei mai tari", relatează ziarul editat de Ringier.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus