Skip to main content

PRESA DE AZI: Românii, salvatori în Italia; Autorităţile române, lipsite de reacţie în faţa unui cutremur

 
PRESA DE AZI: Românii, salvatori în Italia; Autorităţile române, lipsite de reacţie în faţa unui cutremur

PRESA DE AZI. În vreme ce unii români contribuie activ la acţiunile de salvare a victimelor încă prinse sub dărâmături după cutremurul din Italia, autorităţile din ţara noastră par că nu îşi fac griji în ceea ce priveşte efectele devastatoare ale producerii unui cutremur asemănător în România, deşi, numai în Bucureşti, „cel puţin 14.000 de apartamente ar putea fi distruse”.

Publicitate

Adevărul deschide ediţia de azi cu „Povestea românului salvator din infernul de la Amatrice”.

Conform cotidianului, „Sergiu Balaban Duck, un tânăr hunedorean plecat, de mai mulţi ani, în Italia, este unul dintre voluntarii care s-au alăturat echipelor de salvare a victimelor seismului de zilele trecute. Bărbatul a relatat, în exclusivitate pentru 'Adevărul', poveştile teribile ale celor pe care a încercat să îi salveze.”

Libertatea scrie în prima pagină a ediţiei de azi despre lipsa de reacţie a autorităţilor române la pericolul pricinuit de eventualitatea producerii unui seism în ţara noastră. Cutremurul din Italia a redeschis discuţiile privind efectele devastatoare pe care le-ar produce un seism cu magnitudine asemănătoare în România. “Nesimţirea, mai mare decât frica de cutremur” titrează cotidianul.

„Dezastrul din Italia, în care au pierit şi 11 români, a redeschis discuţia despre riscul producerii unui cutremur asemănător în România. Da, cel puţin 14.000 de apartamente din Bucureşti ar putea fi distruse şi nu, încă nu s-a găsit o soluţie pentru ca respectivele clădiri să fie consolidate, deşi bani există cu duiumul”, scrie Libertatea în lead-ul de pe pagina întâi.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Evenimentul zilei: „Cazul 'Hexi Pharma', etapă în monopolizarea pieţei româneşti de dezinfectanţi

„Bugetul Sănătăţii este unul de aproximativ 6 miliarde de euro anual. Numărul firmelor importatoare de medicamente, tehnică şi servicii este din ce în ce mai mic, drept pentru care concurenţa dintre ele materializează din ce în ce mai teribil principiul 'peştele mare înghite pe cel mic'.”

România liberă:Turcii anti-Erdogan, prizonieri în România

„Peste 100 de cetăţeni turci care muncesc în România riscă să fie trimişi forţat în Turcia după ce tregimul de la Ankara le-a anulat paşapoartele. Unii dintre ei au deja rude arestate.”

Click!:Ele sunt 'victimele bisturiului!'

“Buze, sprâncene, pomeţi, nas. Nimic n-a rămas neoperat la aceste trei fete, cândva normale. Acum, Margherita, fata Clejanilor, şi asistentele tv Ana Maria Mocanu şi Loredana Chivu arată ca nişte păpuşi Chucky, din filmele de groază.”

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus