Skip to main content

RELANSARE. Cinemax 2 va avea grilă proprie şi va difuza filme de artă. Ce se schimbă

 
Televizor
Televizor

Cinemax şi Cinemax 2 se relansează pe 1 septembrie la nivel european, inclusiv România. Cea mai mare schimbare vizează canalul Cinemax 2 care din această săptămâna va avea propria grilă de programe ce va cuprinde filme de artă şi nu relăuri de pe Cinemax, cum se întâmpla până acum.

Publicitate

Până în momentul de faţă, Cinemax 2, post lansat în România în primăvara anului 2005, prelua programele de pe Cinemax la o distanţă de 24 de ore.

Odată cu relansarea, cele două canale din portofoliul HBO Europe vor avea şi sigle noi, asemănătoare cu cele din Statele Unite.

"Ambele posturi vor avea, începând cu 1 septembrie, un nou on-air look şi o nouă grilă de programe. Cinemax2 devine un post de sine stătător, cu propria grilă de programe, foarte clar poziţionată, cât să răspundă dorinţei publicului de a urmări filme de artă şi producţii independente.

Cinemax va difuza filme de public din toată lumea, producţii originale Cinemax şi noi seriale americane, drame palpitante, comedii, filme pline de acţiune şi aventură, filme de groază şi SF", a declarat Mădălina Popescu, Country Manager HBO România, într-un scurt interviu acordat Paginademedia.ro.

INTERVIU. Mădălina Popescu, Country Manager HBO România, despre relansarea Cinemax şi Cinemax 2

Reporter Paginademedia.ro: Ce schimbari intervin in grila postului? Va exista un anumit gen de programe pe care se va concentra postul?

Mădălina Popescu, Country Manager HBO România:

Fiecare canal va avea in prime time o grila proprie de programe.

Cinemax va difuza filme de public din toata lumea, productii originale Cinemax si noi seriale americane, drame palpitante, comedii, filme pline de actiune si aventura, filme de groaza si SF.

Cinemax 2 va fi orientat catre productii de arta. Cinemax2 va aduce publicului titluri internationale produse de studiouri independente, productii apreciate de critici si premiate la festivaluri, filme romantice si drame emoţionante.



Ce programe vor fi difuzate seara, dar dimineata?


Mădălina Popescu:

Fiecarei seri ii va corespunde un tip de program, iar fiecare canal va avea specificul sau.

La Cinemax, principala premiera a saptamanii va fi duminica, iar sambata este dedicata productiilor originale Cinemax si noilor seriale. Vineri este seara Mad Max - o selectie a celor mai bune filme cult si de groaza.

La Cinemax 2 principala premiera a saptamanii va fi sambata, iar joi telespectatorii pot urmari seriale si miniserii de arta. In fiecare luni, la Cinemax 2 va fi difuzat un film de colectie.



Cine se ocupa de grila de programe a postului? Echipa din Romania sau cineva din afara?

Mădălina Popescu:

Fiind feed-uri regionale, grila de programe a posturilor Cinemax si Cinemax 2 este realizata de echipa de programare a HBO Europe aparţinand radiodifuzorului din Cehia, in colaborare cu personalul dedicat din fiecare tara din regiune.
Grila postului este localizata sau telespectatorii din Romania urmaresc aceleasi programe cu cei dintr-o anumita regiune (CEE)?

Programele Cinemax si Cinemax 2 sunt aceleasi in toate tarile din Europa in care cele doua posturi sunt disponibile.

Care sunt noutatile aduse de aceasta relansare fata de pana acum?

Ambele posturi vor avea, incepand cu 1 septembrie, un nou on-air look si o noua grila de programe.

Cinemax2 devine un post de sine statator, cu propria grila de programe, foarte clar pozitionata, cat sa raspunda dorintei publicului de a urmari filme de arta si productii independente.

Pe Cinemax 2 vor fi filme de arta romanesti sau documentare produse de HBO?

Filmele romanesti si documentarele vor fi difuzate doar pe canalele HBO si vor fi disponibile pe HBO GO. Cinemax si Cinemax 2 vor difuza doar filme strain pentru moment.

Canalele Cinemax şi Cinemax 2 au fost lansate în România în primăvara anului 2005.

În portofoliul HBO în România se află: HBO, HBO2, HBO3, Cinemax, Cinemax2, HBO GO (serviciu VOD).

FOTO. Cum vor arăta din 1 septembrie siglele Cinemax şi Cinemax 2

Vechile sigle

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GOM2000 GOM2000
    Pfff,târzie rebranduire,logo-ul nou e folosit deja în America de câțiva ani (vreo 3-4 ani).
  • Marius Marius
    Vor fi si pe HBO GO acele programe speciale Cinemax ?
  • Thor Thor
    Foarte bine. Cinemax e cel mai bun post de filme din lume pentru un cinefil înrăit. Aș întreba-o pe doamna Mădălina Popescu dacă Cinemax va difuza seria a doua a serialului Gomorra? Și dacă da, când?
  • adonim adonim
    frumoasa foc Mădălina Popescu, are prieten ? :D

    Sigur citeste si zambeste! Te pup ! :))
  • Kálmán2007 Kálmán2007
    Cam târziu s-a anunțat această schimbare, eu am postat această modificare de program și sigle pe 21 iulie dar pe un alt site. :)

Trimite un comentariu

sus