Skip to main content

Tolontan: TVR a ajuns să împrumute cabluri de la televiziunea cubaneză. Deschiderea de la Rio, comentată de la Bucureşti

 
Foto: Facebook, Cătălin Tolontan
Foto: Facebook, Cătălin Tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan povesteşte pe blogul său despre condiţiile tehnice, financiare şi de cazare cu care trebuie să se descurce la Rio cei opt oameni care formează delegaţia Televiziunii Române la Jocurile Olimpice de Vară.

Publicitate

"De la 10.000 de kilometri depărtare de Rio va comenta TVR ceremonia de deschidere care are loc astăzi, începînd cu două noaptea, ora României.

Echipa televiziunii publice a fost cazată într-un hotel calamitat, comentatorii cauta singuri soluţii tehnice şi au ajuns să împrumute cabluri de la televiziunea de stat din Havana!", relatează Cătălin Tolontan pe Facebook, despre problemele cu care se confruntă echipa Televiziunii Române în Brazilia.

Reamintim că TVR va difuza integral şi în exclusivitate toate competiţiile de la Jocurile Olimpice de Vară 2016, ce se vor defăşura la Rio, în luna august.

Fragmente din relatarea lui Cătălin Tolontan, de pe blog:

Probleme cu cazarea

"Ziariştii trimişi la Rio de televiziunea publică din România stau într-un hotel calamitat. (...)

Presa română s-a descurcat cum a putut. În general, s-a plătit între 20 şi 100 de dolari pe noapte locul de cazare. (...)

Televiziunea Română şi-a cazat oamenii într-unul dintre hotelurile acreditate de către organizatori, cam la 13 kilometri de parcul olimpic.

Ajunşi acolo, cei 8 reprezentanţi ai TVR au avut o surpriză imensă. Teoretic, hotelul era de trei etaje şi trei stele. Practic, funcţionau două etaje şi o stea. Noaptea era concurs de fantome şi de muncitori pe holuri." (tolo.ro)

TVR a tăiat costurile şi în privinţa ceremoniei de deschidere.

"Pentru că asigurarea unui post de comentator la deschiderea de vineri seară de la Rio costă 6.000 de dolari, o sumă într-adevăr mare impusă de organizatori pentru un asemenea serviciu, televiziunea publică va comenta ceremonia de la Bucureşti.

De la Rio se vor comenta, asta intră în preţul iniţial al drepturilor, cele mai multe dintre competiţiile la care participă românii."

Probleme tehnice

"Fiind mică, de doar 8 oameni, delegaţia TVR are tot felul de probleme logistice şi tehnice de rezolvat, pe care le împart comentatorii, cameramanii şi reporterii.

Acum două zile, rămăseseră fără semnal în IBC, centrul dedicat televiziunilor.

„Ce facem?”.

Alături de TVR era televiziunea cubaneză de stat, care a venit şi cu oameni de tehnic.

„Cerem de la cubanezi, asta e!”, a sunat răspunsul şi cubanezii le-au dat, cu împrumut, un cablu care mai apoi le-a fost returnat. (...)"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    @Mile. Economie fara cap? In detrimentul telespectatorilor? In detrimentul TVR? Se vede ca faci parte din gasca de aparatori ai pesedistei Radu!
  • livia pila livia pila
    Astia nu au facut economie. Astia sunt doar slabi la tartacutza. Cica nu aveau cabluri. Sunt atat de buni incat nu stiu ce le trebuie pt transmisie. Aici nu e de vina Radu, ci angajatii trimisi acolo.
  • Cris Cris
    La asa olimpiada,asa televiziune,adică de tot ***
  • mile mile
    si nu e bine pila , sa se faca econimie , ce te deranjeaza
  • livia pila livia pila
    Va asteptati la altceva? Cind sefa la TVR este Irina Radu? ACTIVISTA DE PARTID. A ACELUI PARTID CARE PLATESTE CEL MAI BINE.

Trimite un comentariu

sus