Skip to main content

Alexandru Lăzescu, fost director TVR: Treaba DNA nu e cât de bun sau de prost a fost un management, ci dacă s-au făcut contracte ilegale, cu şpagă

 
Alexandru-Lazescu
Alexandru-Lazescu

REACŢII. "Treaba DNA nu este cât de bun sau de prost a fost un management, ci dacă s-au făcut contracte ilegale, cu şpagă. Dacă există un indiciu, DNA se poate uita pe anumite contracte", a declarat pentru Paginademedia.ro Alexandru Lăzescu, fost şef al TVR în perioada 2010-2012.

Publicitate

Ce ar putea să descopere DNA la TVR?

"E greu de spus. Nu ştiu, dacă pleci de la ceva concret sau pur şi simplu pleci de la o serie de plângeri generale. Sunt extrem de multe achiziţii la TVR, unele mai mici, altele mai mari", a spus Lăzescu, în legătură cu demersul DNA, care a început o serie de verificări în legătură cu achiziţiile TVR din ultimii zece ani.

Ce a sesizat, în timpul mandatului pe care l-a avut la TVR?

"Din punctul meu de vedere, fără să fac o acuzaţie, am avut 2-3 lucruri care m-au nemulţumit. Contractul mult prea mare cu UEFA, nu spun că a fost o problemă de legalitate, doar că a fost prea mare. Un alt contract a fost cel cu Splendid media, în care am fost nemulţumit faţă de modul de derulare.

Aceste contracte, atunci când erau semnate, respectau nişte reguli foarte stricte, treceau printr-o comisie, nu contest acest lucru."

De ce credeţi că DNA-ul desfăşoară această acţiune acum şi vizează ultimii zece ani?

"Se pot face multe interpretări. Situaţia foarte proastă a Televiziunii Romane este una dintre ele. În general, DNA-ul vine la nişte sesizări concrete. Bănuiesc că şi acum este vorba de ceva concret. La un moment dat erau nişte plângeri ceva mai generale făcute de sindicate, nu erau concrete. Mi-e greu să spun despre ce este vorba în acest caz."

Cum poate DNA dovedi că a fost un prost management sau altceva ?

"Treaba DNA nu este cât de bun sau de prost a fost un management, ci dacă s-au făcut contracte ilegale, cu şpagă. Dacă există un indiciu, DNA se poate uita pe anumite contracte."

A făcut Alexandru Lăzescu vreun denunţ?

“Nu am făcut niciun denunţ. Am mai dat contracte la renegociat, dar nu am făcut denunţuri”, a spus Lăzescu pentru Paginademedia.ro

Acum, când vă uitaţi în urmă, vă reproşaţi ceva?

"E caraghios să spui că nu. Îmi pare rău că anumite lucruri pe care am dorit să le fac la TVR, precum TVR Info, menţinerea TVR Cultural, s-au pierdut. În condiţiile date, m-am străduit să fac tot ce se putea face. E indecent să spui că ai fost minunat, perfect."

“Dacă preşedintele este schimbat politic, asta nu înseamnă că trebuie să fărâmi ce s-a făcut bine înainte. În ceea ce mă priveşte, nu ştiu ce se putea face mai bine în condiţiile date”, a mai spus Lăzescu.

Alexandru Lăzescu a condus TVR timp de doi ani. A fost numit la propunerea preşedintelui Traian Băsescu, în iunie 2010, după mandatul lui Alexandru Sassu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Pai si contractele pentru numerosii colaboratori pe care tu i-ai adus in timpul mandatului tau din moldova cam ce ar fi? Nu suna a DNA?
  • livia pila livia pila
    Oare contractele cu nenumaratii ziaristi laudatori ai lui Basescu semnate tocmai de numitul Lazescu Alexandru nu ar trebui cercetate?

Trimite un comentariu

sus