Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Românii, indignaţi de greşeala ambulanţei din cazul Gyuri Pascu. Peste zece mii de români au distribuit textul lui Tolontan

 
BLOGOSFERĂ. Românii, indignaţi de greşeala ambulanţei din cazul Gyuri Pascu. Peste zece mii de români au distribuit textul lui Tolontan

BLOGOSFERĂ. Diagnosticul greşit - atac de panică - pus de ambulanţă lui Gyuri Pascu, înainte cu două ore de decesul acestuia, a indignat social media. Articolul lui Cătălin Tolontan, cel care a dezvăluit eroarea, a circulat intens pe Facebook.

Publicitate

Într-o singură zi, au fost peste 10.000 de distriburi ale articolului publicat pe Tolo.ro, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro

Topul celor mai distribuite materiale din blogosferă (share plus like), miercuri, 28 septembrie:

1. Tolo.ro, În noaptea morţii, Gyuri Pascu chemase la ora 3 o ambulanţă care i-a pus diagnosticul de "Atac de panică". La 5 a murit de inimiă! Reacţia SMURD: Era în stop cardiac când am ajuns noi - 10.943 shareuri şi like-uri pe facebook;

"Cu doar două ore înainte, în noaptea de duminică spre luni, 25 spre 26 septembrie, Gyuri Pascu şi fosta lui soţie, în casa căreia se afla, au făcut un prim apel de urgenţă la 3 şi jumătate.

”Cei de la 112 au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat”, a spus o sursă a ziarului, chiar de la Ambulanţa Bucureşti.

Peste mai puţin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei maşini: două de la SMURD şi oambulanţă de tip C, cu medic, de la Ambulanţa Bucureşti.

Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat."

2. Printesaurbana.ro, Când un prinţ de trei ani nu bate palma cu un premier... - 5523 shareuri şi like-uri pe facebook;

"Acum două zile, la sosirea oficială a familiei regale britanice în Canada pentru o vizită oficială de o săptămână, prinţul George al Marii Britanii a refuzat să bată palma cu premierul Canadei, în timp ce mama şi tatăl puştiului de 3 ani, Ducele şi Ducesa de Cambridge, ce să vezi, nici nu i-au bătut obrazul micului „răsfăţat”, nici nu l-au obligat să dea mâna, nici nu s-au justificat faţă de adultul care a rămas cu mâna întinsă, şi-au văzut liniştiţi de conversaţia lor, fără ca „incidentul” să îi tulbure vreun milimetru.

Eeei, ia să se fi întâmplat treaba asta la noi, la acelaşi nivel! Să nu vrea băieţelul preşedintelui Johannis (da, ştiu că n-are, facem un exerciţiu de imaginaţie) să bată palma cu premierul Franţei, pfoai, păi nu erau crucificaţi părinţii răzgâiatului, că nu ştie să fie politicos la trei ani? Nu apăreau pe la televizor toţi psihologii să explice cum noua generaţie de odrasle crescute cu respect se vor transforma în tirani şi dictatori?"

3. Biziday.ro, Ciolo, nu mă dezamăgi! - 4291 shareuri şi like-uri pe facebook;

"Nici n-apucarăm bine să gustăm din coliva politică a domnului Vasile Blaga că, văd toată lumea a sărit pe Dacian Cioloş să facă bine şi să preia PNL-ul. Că acum e momentul, zic analiştii apropiaţi de PNL, că de aia l-au luat pe Blaga, ca să-i facă loc lui Cioloş, zic ai de la PSD, înlăcrămaţi brusc de situaţie. (...)

Ce ar zice aceşti români dacă domnul Cioloş s-ar răzgândi acum în privinţa promisiunii făcute, aceea de a nu candida şi de a nu se asocia politic cu nimeni până după alegerile din 2016?

Poate că l-ar vota, sau poate că nu, dar sigur ar fi dezamăgiţi. A promis că nu se bagă, apăi dacă se bagă cine îl mai crede data viitoare? Dacian Cioloş ar deveni acum la fel ca toţi ceilalţi politicieni – un mincinos."

4. Blogurile Adevărul, Propaganda sovietică şi bancnota băgată în jartiera Cuminţeniei, de Georgeta Condur - 441 shareuri şi like-uri pe facebook;

"Şi pentru că, într-adevăr, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată, să începem chiar cu adevărul legat de Brâncuşi: dacă Uniunea Sovietică nu ne-ar fi „ajutat” să reconstruim social ţara, România ar fi avut acum 200 de lucrări ale sculptorului şi atelierul său din Paris, pe care acesta se oferise să le lase moştenire statului român. Dar în 1951, sub un regim instalat de sovietici şi având la bază ideologia URSS, statul a refuzat oferta.

Cum s-a reconstruit social România cu ajutorul Uniunii Sovietice, prin băgarea elitelor în puşcării şi distrugerea fibrei morale a naţiei, e o altă poveste."

5. Blogurile Adevărul, O insolenţă cu tâlc a Ambasadei Rusiei, de Liviu Avram - 521 like & share

"Gestul e de o insolenţă fără seamăn. Comis cu alte mijloace tehnologice, el este de aceeaşi factură cu cel – contestat, dar recunoscut de autor în propriile-i memorii – făcut de Nikita Hruşciov în 1960, la Adunarea Generală a ONU, când liderul sovetic şi-a scos un pantof şi a bătut cu el în pupitru - fără ca istoria, neglijentă, să mai consemneze şi condiţia în care i se găseau ciorapii.

În al doilea rând, contra-videoclipul ambasadei conţine o serie întreagă de falsuri istorice flagrante, chiar dacă le privim din perspectivă ruso-sovietică.

Nu cred că promotorii textelor de mai sus nu cunosc falsitatea ideilor pe care le propagă, ci dimpotrivă, ei ştiu bine ce au pus acolo şi au făcut-o deliberat, provocator chiar. Doar asta este una dintre armele eficiente ale propagandei: o minciună este cu atât mai convingătoare cu cât este mai sfruntată."


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus