Skip to main content

Charlie Hebdo şochează printr-o caricatură despre cutremurul din Italia. Victimele, prezentate drept feluri de paste

 
Charlie Hebdo şochează printr-o caricatură despre cutremurul din Italia. Victimele, prezentate drept feluri de paste

O caricatură apărută în săptămânalul de satiră Charlie Hebdo a fost aspru criticată pentru modul brutal în care sunt ironizate victimele de la cutrmurul devastator din Italia. „Aceasta deja nu mai este satiră ci o lipsă de respect faţă de cei care şi-au pierdut vieţile. Sunt dezgustată”, a scris pe Twitter o cititoare.

Publicitate

Cea mai recentă ediţie a săptămânalului francez a avut în paginile sale o caricatură intitulată „Cutremur, în stil italian”: Imaginea prezintă un bărbat rănit, desupra căruia apare mesajul „penne cu sos tomat” şi o femeie grav rănită, deasupra căria scrie „penne gratinate”. Iar alături de cei doi apare o clădire prăbuşită, putându-se observa oameni prinşi sub dărâmături. Imaginea este denumită „lasagna”

Primarul localităţii Amatrice, cea mai lovită de cutremurul de acum aproape două săptămâni, a comentat imaginea. „Sunt sigur poporul francez nu este în asentiment cu acea caricatură. Ironia este bine venită, dar nu poţi să satirizezi dezastre şi nici pe cei morţi”, a spus primarul orăşelului Italian, citat de CNN.

Italia a fost lovită pe 24 august de un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade. Aproape toate casele din oraşul Amatrice din centrul ţării s-au prăbuşit. Aproape 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului, dintre care peste 180 au fost în Amatrice. 11 români au fost printre victime.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gdgdg gdgdg
    super comentariu Septi, big like!
  • Septi Septi
    Acuma gata? Daca nu mai e cu musulmani, nu mai e amuzant? Est-ce que vous etes Charlie maintenant?
  • Thor Thor
    Eu aș fi interesat de cât mai vând săptămânalele de satiră de la noi.
  • Iuli Iuli
    Astia nu meritau sa-si redeschida Ziarul.

Trimite un comentariu

sus