Skip to main content

Gabriel Oprea, prezent şi în presa de azi. România liberă: „General la apelul bocancilor”

 
Gabriel Oprea, prezent şi în presa de azi. România liberă: „General la apelul bocancilor”

PRESA DE AZI. Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, este şi astăzi subiect principal sau contextual în presa scrisă.

Publicitate

Modul în care Oprea a avansat în gradul militar din România liberă, poziţiile lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Călin Popescu Tăriceanu faţă de manifestaţiile împotriva lui Gabriel Oprea din Evenimentul zilei şi lista miniştrilor de la Afaceri Interne din 1989 până în prezent din Adevărul, printre subiectele din primele pagini ale ziarelor de azi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă titrează astăzi: „General la apelul bocancilor

RL tratează în prima pagină de astăzi modul în care Gabriel Oprea a fost promovat la gradul de general de brigadă.

„Gabriel Oprea a sărit de la gradul de căpitan direct la cel de colonel, iar după numai un an, în 2001, a fost avansat general de brigadă prin încălcarea tuturor legilor militare”, scrie România liberă.

Adevărul deschide ediţia de azi cu titlul: „Miniştrii de ruşine ai Afacerilor Interne

Cotidianul trece în revistă oamenii care au trecut pe la conducerea Ministerului de Interne din 1989 până în prezent.

„'Adevărul' propune în cadrul campaniei 'România infractorilor necunoscuţi' o trecere în revistă a oamenilor politici care au condus după 1989 ministerul responsabil cu Poliţia Română, instituţie care a acumulat progresiv rateuri în ultimii 26 de ani şi a ajuns în prezent la 569.840 de dosare nerezolvate.”

Evenimentul zilei scrie în articolul din deschiderea ediţiei despre poziţiile luate de Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Călin Popescu Tăriceanu faţă de manifestaţiile de stradă împotriva lui Gabriel Oprea.

Cotidianul titrează azi în prima pagină: „Contra-revoluţia lui Ponta şi Ghiţă

Conform Evz, „fostul premier Victor Ponta susţine că, la mitingul împotriva lui Gabriel Oprea, au participat 3.100 de oameni care nu respectă votul a milioane de români 'tăcuţi'. Prietenul său, Sebastian Ghiţă, avertizează că PRU nu va permite acest lucru şi anunţă contra-manifestaţii de stradă. Tăriceanu li e alătură şi cere anchetarea penală a evenimentelor post-Colectiv.”

Libertatea titrează astăzi în prima pagină: „Ameninţări cu moartea

„Mihai Oniga, tatăl copilei de patru ani din Vişeu de Sus pe care mama a bătut-o atât de rău încât a fost arestată pentru tentativă de omor, a fost luat în colimator de rudele furioase ale femeii, care i-au transmis că-l vor băga la beci şi-i vor tăia gâtul. Pe fir a intrat şi Israela Vodovoz şi a cerut onouă anchetă în numele bărbatului care-şi trăieşte zilele la capătul copilei sale”, scrie Libertatea în deschiderea ediţiei de azi.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus