Skip to main content

Ioan Gyuri Pascu, fost membru Divertis, a murit la 55 de ani

 
Ioan Gyuri Pascu, fost membru Divertis, a murit la 55 de ani

Ioan Gyuri Pascu, fost membru al grupului de umor Divertis, a murit în această dimineaţă la vârsta de 55 de ani.

Publicitate

Decesul a survenit în urma unui stop cardio respirator, la ora 06.00, conform SMURD, citaţi de News.ro.

Parcursul profesional al lui Ioan Gyuri Pascu

  • Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987.
  • S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae. A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi este un critic al radioului comercial românesc.
  • Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.
  • A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.
  • A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii.
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus