Skip to main content

PRESA DE AZI.Ambasada Rusiei face băşcălie de Brâncuşi. Oprea, în rolul din Laşul, cu Vittorio Dottore Ponta

 
PRESA DE AZI.Ambasada Rusiei face băşcălie de Brâncuşi. Oprea, în rolul din Laşul, cu Vittorio Dottore Ponta

Scandalul privind donaţia "modestă" a Ambasadei Rusiei pentru Cuminţenia Pământului şi cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

„Ambasada Rusiei la Bucureşti a donat 100 de euro pentru 'Cuminţenia Pământului', dar a anexat la chitanţă un videoclip care prezintă o falsă realitate istorică a relaţiilor dintre România şi Rusia”, scrie cotidianul Adevărul în deschiderea ediţiei de astăzi.

În material sunt citaţi Cristian Diaconescu (fost ministru de Externe), care spune că videoclipul conţine, de fapt, un mesaj transmis direct de la Moscova şi Mircea Geoană care consideră că gestul Ambasadei Rusiei este un afront la adresa autorităţilor române.

„Rusia foloseşte o campanie a Guvernului pentru a face o acţiune de imagine menită să umilească oficialii români şi capacitatea lor de a apăra valorile naţionale. Şi nu e vorba doar de actualul Guvern. Le reamintesc decidenţilor români că suntem în 2016 şi că propaganda şi lupta mediatică sunt mai acerbe decât oricând“, a declarat Geoană pentru Adevărul.ro.

Gabriel Oprea este personajul central pe prima pagină din România liberă şi pe coperta Academiei Caţavencu.

Laşul”, titrează publicaţia de satiră:

„După succesele avute cu 'Naşul' (în rolul principal – Adrian Năstase) şi 'Ocnaşul' (în rolul principal – Dan Voiculescu), studiourile DNA prezintă 'Laşul', un film în care mafiotul Gabrielle Oprea îi face lui Vittorio 'Dottore' Ponta o ofertă de nerefuzat: să spună tot în faţa procurorilor, ca să nu stea mai mult de zece ani pe bancheta din spate a duşurilor de la Jilava.”

România liberă deschide ediţia de azi cu titlul: „Hoţul de stele

Conform RL, „preşedintele Iohannis trebuie să anuleze decretul de avansare la gradul de general al lui Gabriel Oprea.”

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi subiectele din prima pagină a ziarelor de azi.

Evenimentul zilei notează în prima pagină a numărului de azi faptul că „o instituţie-fantomă a statului toacă în tăcere 1,5 milioane de lei anual”

„Irina Moroianu Zlătescu conduce Institutul Român pentru Drepturile Omului încă de la înfiinţare, din 1991. 'IRDO a cheltuit fix atâţia bani cât a primit, a ajutat atâţia oameni cât a trebuit', a răspuns conducerea IRDO unor întrebări legitime puse de societatea civilă”, conchide Evz.

Caţavencii: „Am aflat adevăratul motiv al demisie lui MRU de la SIE: Scandalul Black Kobe

„un actor specializat în roluri MRU secundare se retrage din filmul cu spioni Cochetul, taurul şi ardelenii.”

Libertatea: „A iubit viaţa până în ultima clipă!

Potrivit cotidianului, „înainte de atacul cerebral care i-a luat puterea, marele actor care a încetat din viaţă ieri dimineaţă trăia o perpetuă tinereţe. Tovarăş de pahar şi de distracţie i-a fost mai mereu Ion Dichiseanu, la fel de tânăr la suflet, în ciuda celor peste 80 de ani din buletin.”

Click!: „Speriat de cutremur, Prigoană vrea copiii de la Bahmu!

„Ajung iar la judecată! Speriat de seismul de săptămâna trecută, Silviu Prigoană vrea să-i ia fostei soţii pe cei doii copii. Motivul: Adriana Bahmuţeanu ar sta cu Maximus şi Eduard într-un bloc cu bulină roşie, care e în pericol să se prăbuşească la un cutremur mai puternic”, notează în prima pagină tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.
Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus