Skip to main content

„Ruşii au scuipat pe Cuminţenia românilor”, un text de Moise Guran, cel mai distribuit din blogosferă

 
„Ruşii au scuipat pe Cuminţenia românilor”, un text de Moise Guran, cel mai distribuit din blogosferă

Articolul de opinie postat de Moise Guran pe blogul personal, Biziday.ro, despre spotul lansat de Ambasada Rusiei la Bucureşti şi donaţia de 100 de euro pentru Cuminţenia pământului, a adunat peste 2.200 de like-uri şi share-uri, conform unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din material:

„Ambasada Rusiei la Bucureşti a cheltuit mai mult de 100 de euro pentru clipul ăsta, în replică la cel care promovează donaţia pentru Cuminţenia Pământului. Apoi Ambasada a donat 100 de euro, la mişto, pentru Cuminţenia noastră.”

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective pentru ziua de 26 septembrie, realizată de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1.biziday.ro, “Ruşii au scuipat pe Cuminţenia românilor. Nu e prima dată când sunt fraieri” - 2241 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Ambasada Rusiei la Bucureşti a cheltuit mai mult de 100 de euro pentru clipul ăsta, în replică la cel care promovează donaţia pentru Cuminţenia Pământului. Apoi Ambasada a donat 100 de euro, la mişto, pentru Cuminţenia noastră. Un scuipat, practic. Clipul făcut e o mizerie, care susţine că România şi Rusia au luptat împreună în Primul Război Mondial pentru independenţa României, iar în al doilea pentru independenţa Europei. Iar apoi Rusia, prin URSS a participat la modernizarea României…”

2. Blogurile Adevărul, “Clasa politică. Dicţionar de sinonime”, de Andrei Pleşu - 1785 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Evident, clasa noastră politică e alcătuită din tot soiul de oameni. Nu e cazul să generalizăm. Unii sînt de un fel, alţii de alt fel. (Dacă mă întrebaţi, la noi predomină cei de un... anumit fel). Că lucrurile nu merg grozav în ţărişoară – şi asta nu de azi de ieri – e de acord toată lumea.”

3. tolo.ro, “CEI CARE ŞTIU MAI BINE ŞI SPERĂ. GYURI PASCU” - 461 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Dacă Toni Grecu a fost creierul şi voinţa care au dus înainte grupul Divertis, Gyuri Pascu a fost inima sa. Cordul deschis către public. Pentru generaţia mea, alături de revista Academia Caţavencu, trupa Divertis a reprezentat versiunea ludică şi intangibilă a unei Românii mai bune. Partea noastră de consolare.”

4. petreanu.ro, “Limitele moderaţiei” - 388 like-uri & share-uri;

Din postare:

„A fi civilizat într-o dispută înseamnă şi să fii bun, dar nu prost de bun.”

5. biziday.ro, “De ce orăşenii pot trăi în corporaţie, dar ţăranii trebuie să fie patrioţi?” - 380 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Acum o sută de ani era evident tot vina străinilor că nişte milioane de ţărani trăiau prost în România şi, deşi la data la care George Coşbuc a scris poezia „Noi vrem pământ!” ţara avea mai puţine hectare decât are astăzi, nu cantitatea mare sau mică de terenuri agricole este cea care determină preţul mic al terenului agricol. Şi nici sărăcia unor două milioane de români care se declară ocupaţi în agricultură nu are legătură cu faptul că ţara e mare şi pământul e mult. În schimb spaimele cu care e manipulată populaţia sunt cam aceleaşi de acum o sută şi mai bine de ani.”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus