Skip to main content

ZBORUL ÎN SOCIAL MEDIA. Cursa „economică” a lui Dacian Cioloş a impresionat mediul online: mii de share-uri şi like-uri

 
ZBORUL ÎN SOCIAL MEDIA. Cursa „economică” a lui Dacian Cioloş a impresionat mediul online: mii de share-uri şi like-uri

SHARED NEWS. Articolul publicat pe ştiri.tvr.ro cu titlul „Premierul Dacian Cioloş a călătorit până la Munchen cu o cursă de linie, la clasa Economic” a adunat pe Facebook 5.200 de share-uri şi de like-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Extras din articolul de pe stiri.tvr.ro:

„Când a urcat în avion, Dacian Cioloş a fost invitat de o stewardesă să ia loc la Business Class, dar acesta a refuzat şi a spus că va sta acolo unde i-a fost alocat loc. Sub ochii celorlalţi călători, premierul şi-a făcut loc, cu bagajul, până la scaunul său şi s-a aşezat alături de şeful Cancelariei, Dragoş Tudorache. Întreaga delegaţie oficială, în jur de 8 persoane, a călătorit cu clasa Economic.”

Subiectul a fost comentat şi de alţi jurnalişti, precum Adelin Petrişor şi Moise Guran.

Adelin Petrişor, postare pe pagina personală de Facebook:

„Colegul meu Ionuţ Gheorghe l-a fotografiat pe Dacian Cioloş într-un avion care a zburat la Munchen. Premierul a călătorit la economic, deşi mergea într-o vizită oficială în Germania. El a refuzat chiar oferta echipajului de a sta la business. Dacian Cioloş mi se pare un om de bun-simţ şi sper să nu facă gesturi populiste. Imaginea cu premierul dând din coate ca să iasă din aeronavă (e o figură de stil, da) nu mi se pare în regulă. De ce stă la hotel? Nu mai bine merge acolo cu cortul sau cu rulota? Nu am mai plăti nici avionul... Economiile din astfel de "excursii" oficiale sunt probabil insignifiante. Cred că reprezentanţii unei ţări mari (a şaptea ca populaţie din Europa) merită un avion oficial care să aibă pe el stema şi Tricolorul!”

Moise Guran pe Biziday.ro:

„Într-o Românie în care oamenii politici îşi votează mai mult privilegii proprii decât legi pentru restul lumii, iar preşedintele Senatului chiar vrea să reglementeze coada la care demnitarul NU trebuie să stea, gestul lui Dacian Cioloş de a merge la clasa Economy până la Munchen, într-o vizită oficială, este unul inspiraţional. Lumea l-a aplaudat pe facebook şi a zis că Cioloş ăsta poate chiar e altceva decât oamenii politici cu care suntem noi obişnuiţi. Cineva chiar remarca pe facebook apetitul lui Cioloş de a merge îmbrăcat în haine simple prin popor, aşa cum spune legenda că ar fi făcut domnitorul Alexandru Ioan Cuza. E o chestiune bună căci reintroduce principii.

Pe de altă parte, dacă poporul care ar aprecia gestul lui Cioloş, ar sta să se gândească la faptul că un bilet plătit de guvern unei companii deţinute tot de guvern e, de fapt, un joc de sumă nulă, atunci poate că poporul n-ar mai înţelege de ce premierul a ales să meargă la clasa Economic, dacă statul oricum nu pierdea bani dacă ar fi mers la Business. Ba chiar s-a mai şi încăpăţânat să rămână la clasa Economic, în ciuda faptului că stewardesele l-au invitat să se mute la clasa Business, unde erau locuri libere.

În altă ordine de idei, şi mai pe scurt, da! Cioloş a făcut un fel de paradă de modestie, ceea ce ar fi o contradicţie în termeni dacă noi n-am avea în România atât de multă nevoie de exemple pozitive.”


În top cinci cele mai distribuite articole publicate în weekend pe platformele de ştiri se regăsesc materiale publicate pe site-urile b1.ro, ziare.com, hotnews.ro şi stirileprotv.ro. O menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1.Stiri.tvr.ro, „Premierul Dacian Cioloş a călătorit până la Munchen cu o cursă de linie, la clasa Economic”, de Ionuţ Gheorghe
- 5.235

2.B1.ro, „Alin Dincă (The Trooper): Suntem ţara Biancăi Drăguşanu, ţara analfabeţilor, a lui Daniel Preaultramegafericitul, a lui Gabriel Oprea, ţara maşinilor de lux fără benzină, ţara politicienilor fără liceu”, autor neprecizat
- 4.202

3.Ziare.com, „Simona Halep se califica in optimi la US Open dupa o victorie dramatica”, de Marius Doroftei
- 2.887

4.Hotnews.ro, „Halucinant. Cum l-a spalat comisia de "experti" pe Petre Toba: Autorul nu stie sa scrie pe computer / Internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii”
- 2.371

5.Stirileprotv.ro, „S-au marit amenzile in cazul defrisarilor ilegale. Cat vor plati cei care intra cu drujba in padurile virgine”
- 2.203

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    PR total, asteptam candidatura. Nu ca sa il votez, doar asa ca "spectacol" politic.

Trimite un comentariu

sus