Skip to main content

Ziarul România liberă va lansa o ediţie de weekend. Sabin Orcan: ”Noi nu vrem să copiem conceptul Weekend Adevărul"

 
sabin orcan
sabin orcan

Ziarul România liberă va lansa în luna octombrie o ediţie de weekend, care va apărea în fiecare vineri, în 60 de pagini, potrivit declaraţiilor directorului editorial al publicaţiei, Sabin Orcan, pentru Agenţia de presă News.ro.

Publicitate

Directorul editorial al ziarului România liberă a mai spus că ediţia de weekend nu va copia Weekend Adevărul, urmând să cuprindă materiale care nu sunt incluse în paginile acestei publicaţii.

”Noi nu vrem să copiem conceptul Weekend Adevărul, încercăm să fie un pic mai viu decât cel de la Adevărul, dar care va fi un competitor pe piaţă, fiindcă această ediţie va apărea vinerea şi va sta trei zile la difuzare. (...)

Va fi o ediţie pe care o poţi citi ca pe o revistă, nu e neaparat un ziar cotidian, în sensul că în afară de primele pagini care vor avea actualitate, restul sunt lucruri de revistă, le poţi citi oricând”, a mai spus Sabin Orcan.

Sabin Orcan, informaţii cu privire la ediţia de weekend a cotidianului România liberă, via News.ro:

”Va fi o ediţie din care 10 – 15% va fi cu elemente care ţin de cultură, istorie şi aşa mai departe. Va avea actualitate doar primele 10 – 12 pagini, restul ediţiei va fi cu lucruri care nu sunt la zi, adică reportaje, interviuri, anchete, analize şi, inclusiv, chestiuni care ţin de istorie şi de cultură. (...)

Adevărul, care e concurentul nostru direct, un ziar la care am lucrat şi de care mă leagă anumite lucruri, vinde mai bine ediţia de weekend decât ediţia din timpul săptămânii. Ediţia de weekend vinde pe ultimul BRAT 13.000, Adevărul vinde 9.000, şi atunci, de ce am crede că nu funcţionează difuzarea?”, a explicat Sabin Orcan.

El a mai declarat că România liberă nu va mai avea pagini dedicate culturii în ediţiile din timpul săptămânii, dar va acoperi subiectele importante care apar în acest domeniu.

Echipa ediţiei de weekend, potrivit lui Sabin Orcan:

Noua ediţie de weekend va fi coordonată de Raluca Sofronie. De cultură şi de feature se va ocupa Maria Capelos.

”Vom mai avea nişte colaboratori, nu vor scrie cultură doar angajaţi full time. În afară de asta, sunt nume la ziarul ăsta care pot scrie şi altceva decât politică – Grigore Cartianu, eu, Răzvan Chiruţă putem scrie o recomandare de carte, că, toţi mai încercăm să mai şi citim”, a mai spus Sabin Orcan.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gheorghe Ionescu Gheorghe Ionescu
    Cumparam Romania Libera pentru ca era un ziar bun si, de cele mai multe ori, il luam in special pentru pagina de cultura, foarte bine scrisa, cu cronici si interviuri de calitate. Pacat ca ati renuntat la cultura, ea nu se face in weekend, ca sportul, ca un meci de fotbal. Cu tot respectul, d-le Orcan, sunt un spectator al dvs., dar sunt sceptic, credeti ca oricine poate scrie o cronica buna, care sa te convinga sa mergi la un spectacol sau sa citesti o carte? Pe mine m-ati pierdut de musteriu.
  • Daniel Daniel
    Foarte buna ideea! Chiar daca nu cumpara nieni RL, ideea chiar se impunea. Editia de weekend va fi cumparata tot de firmele lui Adamescu, iar BRAT nu va avea nimic impotriva acestei ***. Pentru ca BRAT e parte a *** din presa. Deci e o idee buna, *** trebuie sa prospere. Bravo BRAT!!
  • Cristian Cristian
    Pentru ce nu găsesc un alt nume pentru ediția de vineri a RL?

    Primele idei care îmi vin în minte sunt:
    vineRL, MeRLo, mieRLa, mieRLiu (de culoarea mierii), vsdRL, sRL.

    Poate că nu sunt toate idei bune, dar o mică ședință de brain storming în redacția României Libere ar scoate la iveală un nume mai puțin obosit decât americănescul Weekend.

Trimite un comentariu

sus