Skip to main content

AT&T, la un pas să cumpere Time Warner, care deţine şi compania-mamă a Pro TV, într-o tranzacţie-record

 
AT&T, la un pas să cumpere Time Warner, care deţine şi compania-mamă a Pro TV, într-o tranzacţie-record

Gigantul AT&T ar fi ajuns la un acord pentru cumpărarea grupului de media Time Warner, într-o tranzacţie estimată la peste 80 de miliarde de dolari, anunţă The New York Times care citează o persoană apropiată companiilor. Informaţia a fost confirmată şi de The Wall Street Journal.

Publicitate

Aceasta este o tranzacţie care va duce la apariţia unui nou colos în lumea media şi a telecomunicaţiilor.

Finalizarea tranzacţiei ar putea fi anunţată în următoarele ore, mai spune sursa citată.

Time Warner este un conglomerat cu mai multe operaţiuni pe zona de media, printre care se numără HBO, CNN şi Studiourile Warner Bros. Totodată, gigantul Time Warner a intrat în 2009 în acţionariatul Central European Media Enterprises, care deţine grupul Pro în România, din care fac parte Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema şi Sport.ro.

Orlando Nicoar, om cu experienţă în zona de media şi online, analiza pe blog, vineri, ce înseamnă pentru România o posibilă tranzacţie dintre cele doi giganţi. „Daca TimeWarner se vinde catre AT&T atunci, foarte probabil, AT&T va vinde actiunile pe care TW le are in CME pentru ca AT&T nu opereaza decat in SUA si Mexic, iar in planurile lor de dezvoltare Europa nu exista (focus pe India, China si America Latina)”, preciza Oralndo Nicoară.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • You You
    AT&T
  • marian marian
    Sa l vedem pe mile cum se bucura daca pro se duce , ar ramane el si antenuta lui , sper sa nu i de a prilejul lui si la alti
  • aida aida
    ***
  • Orlando Orlando
    Carlo, imi spui te rog unde are AT&T operatiuni b2c in Europa?
  • Carlo Carlo
    De cand a ajuns Orlando "analist"? ***, poate... oricum, sa-i spuns cineva priceputului ca AT&T opereaza deja de ani buni in Europa...

Trimite un comentariu

sus