Skip to main content

Licenţă pierdută şi recâştigată în aceeaşi zi la Neptun TV. Dacă emite anul acesta, ar putea să nu mai intre în must carry

 
Neptun TV
Neptun TV

Televiziunea Neptun TV, care de două săptămâni nu mai emitea, a rămas oficial fără licenţă, dar a primit una nou, chiar în aceeaşi zi. Chiar şi aşa, dacă postul se va relansa în următoarea perioadă, în viziunea unor cablişti televiziunea şi-a pierdut statutul de post must carry, aşa cum era până acum.

Publicitate

Ce s-a întâmplat. Consiliul Naţional al Audiovizualului a discutat în şedinţa de astăzi prelungirea licenţei Neptun TV, post lansat în Constanţa în 1995. Solicitarea a fost însă respinsă. Doar cinci membri au votat pentru prelungirea licenţei TV, deşi ar fi fost nevoie de şase voturi. Motivul? Postul este în insolvenţă şi s-a întârziat cu depunerea documentelor. Mai exact, unele documente au ajuns la CNA după ce licenţa expirase deja (după data de 2 octombrie).

Câteva ore mai târziu, în aceeaşi şedinţă membrii forului audiovizual au acceptat să introducă pe ordinea de zi o nouă solicitare din partea societăţii SOTI Cable Neptun, pentru o nouă licenţă audiovizuală pentru Neptun TV. Şapte membri au votat pentru noua solicitare. Unul a fost împotrivă: Gabriel Tufeanu.

Chiar şi după votul de astăzi, postul Neptun TV nu va reveni pe TV prea curând. Mai sunt chestiuni tehnice de rezolvat cu CNA-ul. Autorizarea studiourilor, urmat de votul pentru intrarea în funcţiune.
Chiar şi aşa, postul îşi pierde statutul de post must carry, unde se afla pe locul 21, în lista publicată de CNA (detalii, AICI). Acestă situaţie va fi cel puţin până spre începutul anului viitor, când va fi votată noua listă must carry.

Radu Herjeu, preşedintele şedinţei de astăzi, pentru Paginademedia.ro, despre votul la Neptun TV:

„Din punctul meu de vedere, în situaţiile judecate până acum de CNA, în care radiodifuzorul era în insolvenţă, pentru orice fel de prelungire de licenţă, cesiune şi aşa mai departe, era nevoie pe lângă un certificat fiscal şi de un plan de reorganizare şi de eşalonare a datoriilor, plan aprobat de creditori, dar şi de judecătorul sindic. Aceasta a fost practica în Consiliu, mi s-a părut în regulă şi eu aşa am mers.

Din păcate, dânşii au obţinut acea confirmare din partea jduecătorului sindic a doua zi după ce le-a expirat licenţa, ceea ce din punctul meu de vedere ridică nişte probleme legale, pe care departamentul nostru juridic mi le-a confirmat, prin urmare eu am votat împotriva licenţei în aceste condiţii. Chiar dacă sigur, îmi pare rău, pentru că e o televiziune veche, e o televiziune cu tradiţie, dar chiar nu vreau în niciun fel să mă abat de la litera legii. Şi acolo unde legea este confuză sau vagă, trebuie să mă bazez pe opinia departamentului juridic.”

Postul Neptun TV şi-a suspendat emisia pe 2 octombrie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

CONTEXT. Neptun TV este deţinută de Gabriel Strutinsky, un apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.
Televiziunea şi-a cerut în luna aprilie insolvenţa, în contextul problemelor proprietarului Sorin Strutinsky. Anul trecut, a fost reţinut câteva luni, fiind acuzat de infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Neptun TV a fost o televiziune locală dar la un moment dat a avut o grilă demnă de o televiziune centrală.
    La plusuri ar mai de menționat că a continuat să televizeze festivalul de la Mamaia timp de câțiva ani după ce TVR renunțase la organizarea și transmisia lui. (Din păcate s-a întrerupt transmisia lui.)
  • Dygi Becaly Dygi Becaly
    Neptun tv, televiziunea care are mai multi sefi decat jurnalisti ce merg pe teren, este pe marginea prapastiei. Dupa ce DNA-ul a inchis toate portitele prin care Mazare si Constantinescu, coordonati din umbra de Strutinschi *** spre televiziunea de familie a lui Mazare. In vremurile de glorie, cand banii veneau cu nemiluita de la primarie, consiliul judetean Raja si alte institutii dirijate politic de Mazare si Nicusor Constantinescu, cheltuia 350 de mii de euro pe luna. Acum sunt pe marginea prapastiei dar tot tin coada pe sus precum capra raioasa. Au dat afara si vor mai da, o gramada de oameni, insa sefii au ramas neclintiti pe scaunele lor. La departamentul stiri sunt 7 sefi si 5 reporteri. La capitolul salarii, au taiat din lefurile angajatlor de rand, insa sefii au ramas cu salariile neclintite. In acest caz oare trebuie sa le planga cineva de mila? Personal nu inteleg de ce mai vor alta licenta? Spera ei ca vor mai putea sifona banii publici de la primarie sau alte institutii? Sau poate mai spera ca se intoarce la putere PSD-ul sa faca ei ce stiu mai bine. Sa ridice in slavi PSD-ul, pe Mazare si compania.

Trimite un comentariu

sus