Skip to main content

Mircea Toma: fără taxă, TVR redevine ce a fost pe timpul lui Ceauşescu. Acesta este nivelul de înţelegere al tovarăşului Dragnea

 
Foto: activenews.ro
Foto: activenews.ro

"SRR si TVR ar redeveni din televiziune si radio publice ceea ce au fost pe timpul lui Ceauşescu, radio-televiziunea de stat. Acesta este nivelul de înţelegere al tovarăşului Dragnea", a declarat Mircea Toma, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei – ActiveWatch, cu privire la propunerea PSD de a modifica legea de organizare şi funcţionare a TVR şi Radio România, în sensul eliminării taxei colectate de la cetăţeni.

Publicitate

Mircea Toma, pentru Paginademedia.ro:

"La noi este foarte clară atitudinea. Când vorbim de televiziunea publică, aşa cum arată ea în momentul de faţă, este evident că singura variantă pentru ieşirea din situaţia dezastruoasă este modificarea cadrului normativ.

Una dintre intervenţiile pe care ActiveWatch o recomandă pentru reabilitarea TVR, este actualizarea taxei, dar asta numai daca masura este insotita de modificarea legii de functionare a SRR -TVR.

(Măsura propusă de PSD- n.r.) Alterează profund misiunea mediilor publice şi, ca efect secundar, extrem de periculos, mută relaţia dintre public si servicii media către relaţia Guvern - serviciu media. Faptul ca proiectul de lege Dragnea propune preluarea de catre Guvern a finantarii serviciilor media publice creaza o relatie de dependenta excesiva fata de guvern, deci de vectorul politic. Or', ideea este de a îmbunătăţi relaţia dintre beneficiar, adica cetatean, şi furnizorul de media.

Daca proiectul Dragnea ar fi votat, visul nostru de a reduce dependenţa mediilor publice de vectorul politic ar disparea. SRR si TVR ar redeveni din televiziune si radio publice ceea ce au fost pe timpul lui Ceauşescu, radio-televiziunea de stat. Acesta este nivelul de înţelegere al tovarăşului Dragnea."

Irina Radu, preşedintele TVR, nu vede o problemă în renunţarea la taxa TV.

Irina Radu, pentru Paginademedia.ro:

"Sunt multe ţări care merg pe acest sistem de finanţare. (...) Aşa au putut oamenii să vadă Olimpiada. Acum suntem iar în discuţie. E un prim pas că se dezbate subiectul. (...) TVR a fost tot timpul acuzat de partizanat. E o tradiţie care trebuie să dispară. Ceea ce spuneţi depinde de jurnalişti, nu se sursa de finanţare”, spune Irina Radu, şefa TVR, despre propunerea PSD de a elimina taxa radio-tv şi de a înlocui această sursă de venit cu susţinerea de la bugetul de stat. Declaraţia completă, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    tvr-ul nu este o televiziune pentru cei care platim taxe, tvr este televiziunea hotilor si a infractorilor din politica, eu nu vreau sa mai platesc taxa tvr, nu ma uit aproape niciodata la tvr.Acolo sunt angajati tot felu de neamuri neprofesioniste.
  • Septi Septi
    BBC este finantat EXACT din taxa. Nu sunt fan TVR dar nici sa aberam.
    "The annual cost of a colour TV licence is £145.50 (as from 1 April 2010). A black and white TV licence is £49." vezi  http://www.bbc.co.uk/aboutthebbc/insidethebbc/whoweare/licencefee/ unde se vede si precis cum s-au cheltuit banii oamenilor. Deci nu, nu sunt comunisti. Sunt doar responsabili si profesionisti.
  • Mm Mm
    BBC nu e finantat din "taxa", deci sa inteleg ca si ei sunt comunisti?
  • cristi cristi
    Nenea t0ma cred ca a fost plecat din tara in ultimii 27 de ani, cand tvr a deservit tot felul de interese, numai interesul public nu!

Trimite un comentariu

sus