Skip to main content

Răzvan Martin, ActiveWatch: Mă tem că am asistat la şedinţa unei Comisii de execuţie disciplinară

 
Răzvan Martin, ActiveWatch: Mă tem că am asistat la şedinţa unei Comisii de execuţie disciplinară

"Ma tem ca am asistat mai degraba la sedinta unei Comisii de executie disciplinara, in care verdictul pare a fi deja stabilit", spune Răzvan Martin, reprezentant ActiveWatch. Acesta este una dintre concluziile exprimate de reprezentantul organizaţiei de media, la finalul audierii lui Cătălin Gomboş, jurnalistul ce a fost anchetat astăzi, pentru a doua oară, de comisia de disciplină a Radioului Public.

Publicitate

Răzvan Martin a făcut un rezumat al neregulilor observat de el în şedinţa de astăzi de la Radio România, dar a punctat şi un aspect pozitiv: prezenţa ziariştilor la audierea jurnaliştilor Cătălin Gomboş şi Alexandru Rusu.

"Comisia nu a deliberat, nu a fost in stare sa demonstreze existenta unei sentinte judecatoresti pe care o invoca in sprijinul sau. Noi am considerat inca de la bun inceput periculos acest demers pentru ca rostul lui este de a descuraja iesirile critice la adresa conducerii. Refuzul statutului de avertizor public il consider un abuz in sine, institutia isi neaga astfel propria identitate.

Sa punctez si partea pozitiva - apreciem decizia conducerii de a permite accesul presei si al organizatiilor neguvernamentale. E un fapt care trebuie salutat", a mai declarat reprezentantul ActiveWatch, pentru Paginademedia.ro.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus