Skip to main content

REACŢIE. Ovidiu Miculescu: afirmaţiile lui Dragnea sunt neadevăruri flagrante. Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică

 
REACŢIE. Ovidiu Miculescu: afirmaţiile lui Dragnea sunt neadevăruri flagrante. Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică

“Afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând”, spune directorul radioului public, Ovidiu Miculescu.

Publicitate

Ovidiu Miculescu:

“Nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă. Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi subliniez încă o dată că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante.”

Legat de renunţarea la taxa radio, Miculescu mai spune că “această măsură aduce grave prejudicii independenţei şi echidistanţei serviciului public de radiodifuziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă.”

“Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemenţă pe care vă rog să o puneţi pe seama energiei şi speranţelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă.”

Reacţia lui Ovidiul Miculescu vine după ieşirea de astăzi, de la tribuna Parlamentului, a lui Liviu Dragnea, cel care a propus şi a obţinut renunţarea la 102 taxe, printre care şi taxa radio-TV.

Liviu Dragnea a spus că Ovidiu Miculescu l-ar fi sunat pe liderul de grup al PSD şi l-a ameninţat, spunându-i "O să vedeţi voi ce o să păţiţi", după cum Paginademedia.ro a scris aici.

"Asta este atitudine de independenţă a acestui domn", a spus Dragnea. "Îl întreb public: a fost numit politic sau nu? Şi să răspundă", a adăugat el.

Video, cu discursul lui Liviu Dragnea

Reacţia completă a lui Ovidiu Miculescu, directorul Radioului Public:

Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez ca afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând.

Dincolo de calitatea mea, de Preşedinte Director General al Radio România, calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea şi dezamăgirea profundă faţă de această măsură, sunt un om obişnuit şi nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o ameninţare.

Am subliniat mereu că această măsură aduce grave prejudicii independenţei şi echidistanţei serviciului public de radiodifuziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă.

Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemenţă pe care vă rog să o puneţi pe seama energiei şi speranţelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă.

Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi subliniez încă o dată că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante. Ceea ce se întâmplă în cazul de faţă este în egală măsură înfricoşător şi revoltător.

Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică, cu unicul scop de a vulnerabiliza şi, ulterior, acapara politic Radio România.

Avem aici, dacă privim cu atenţie, prima ciocnire între ceea ce ar fi trebuit să rămână media publică independentă şi echidistantă pe de o parte şi politică, ba chiar „realpolitik” pot spune, pe de altă parte. Sensul unei dezbateri - care de fapt nu a existat - despre independenţa media publică a fost deturnat şi reinterpretat politic.

Se deturnează atenţia de la concepte şi principii şi se încearcă, prin atacuri ad hominem, manipularea opiniei publice. Primele victime au fost colegii domnului Dragnea, care au votat sub imperiul emoţiei stârnite de această falsă ştire.

Următoarele victime vor fi milioanele de ascultători ai radioului public care vor descoperi la un moment dat, probabil prea târziu, că Radio România nu mai este radioul lor, vocea liberă, serioasă, imparţială, echidistantă şi de încredere cu care s-au obişnuit ci doar un subcapitol al unui buget guvernamental.

Sub rezerva declaraţiilor politice se poate afirma orice despre oricine iar media publică împinsă în arena unor astfel de dezbateri riscă să piardă mereu, pentru simplul motiv că nu are exerciţiul unui astfel de discurs manipulator, fals, partinic precum cel la care tocmai am asistat.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Curiosul Curiosul
    De ce nu răspunde la întrebarea dacă a fost numit politic? Răspuns: Da. Prima oară de PSD, apoi de Victor Ponta. Aşa că mai uşor cu "ambuscada politică", politrucule!
  • geo geo
    Miculescule, dacă chiar crezi în ceea ce susții, de nu îți depui demisia...acum sau după următoarea plimbărică aiurea pe banii Radioului...adică ai noștrii...

Trimite un comentariu

sus