Skip to main content

STUDIU. Cei mai populari vloggeri în România. Vloggerul Ilie, 40 de milioane de vizionări în trei luni

 
STUDIU. Cei mai populari vloggeri în România. Vloggerul Ilie, 40 de milioane de vizionări în trei luni

Cât de bine prind vloggerii în România? Care sunt cei mai populari? În trei luni, vloggerii români au adunat peste 260 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Publicitate

Vloggerul Ilie este cel mai popular: în trei luni (iulie, august, septembrie), clipurile postate de el au adunat 40 de milioane de accesări, potrivit unui studiu al Zelist Monitor.

Cel mai vizualizat clip: cel cu cactusul.

Ilie conduce topul general al vloggerilor, dar cum stau nişele?

Cele mai multe vizualizări le-a avut Zero.Miz Kun, un vlogger de gaming. Este urmat de un vlogger de hairstyling, Bogdan-HairstyleByIBM şi de George Buhnici, realizatorul I Like IT de la Pro TV.

Topurile vloggerilor, dar şi alte detalii interesante despre consumul e vlogging în România, în continuare:

TOP 10 vloggeri generalişti. Moldoveanul Ilie, locul unu în topul celor mai vizionaţi creatori de content pe Youtube în România. Vloggerul Mikey Haş, pe poziţia a şasea.

1. Vloggerul moldovean Ilie, care a făcut senzaţie la începutul lunii când a blocat un mall din Iaşi cu un fan meeting, ocupă prima poziţie în topul celor mai urmăriţi de pe Youtube în al treilea trimestru al anului, potrivit studiului Zelist Monitor.

Ilie a adunat în cele trei luni monitorizate aproape 40 de milioane de vizualizări cu 84 de clipuri postate. Moldoveanul avea la momentul studiului 833.000 de abonaţi.

Cel mai vizualizat clip de pe canalul lui Ilie a adunat aproape două milioane de vizualizări:

2. Pe locul secund s-a poziţionat vloggerul cu numele Lectură DeLaA-LaZ. Acesta a adunat 17.1 milioane de vizualizări cu 84 de materiale video în care, în mare parte, apare comentând jocurile pe care le joacă. 469.000 de abonaţi are canalul vloggerului.

3.xSlayder, un vlogger român care a însumat, în cele trei luni de monitorizare, 14.9 milioane de vizualizări din 207 clipuri postate. Canalul lui xSlayder are 473 de mii de abonaţi.

4. Codrin Bradea: Satana, un vlogger cu 597.000 de abonaţi pe canalul de Youtube. 12.9 milioane de români s-au uitat la cele 54 de materiale video urcate de acesta în perioada iulie - septembrie.

5. Selly, care, cu 37 de clipuri, a adunat 11.8 milioane de view-uri.

6. Mikey Haş, singurul vlogger din România care a depăşit bariera de un milion de abonaţi pe YouTube, ocupă poziţia a şasea în topul celor mai vizualizate canale de vlogging din al treailea trimestru al anului 2016. Acesta a adunat 7 milioane de vizualizări, cu 28 de clipuri urcate pe platforma video.

7. Adrian POV, 6.4 milioane de vizualizări, 71 clipuri, 112 mii de abonaţi.

8. Bianca Adam, 6,1 milioane de vizualizări, 24 clipuri, 896 de mii de abonaţi.

9. LikeOne, 5,6 milioane de vizualizări, 71 clipuri, 62 de mii de abonaţi.

10. Canalul lu’ Bercea, 5,6 milioane de vizualizări, 241 de clipuri, 150 de mii de abonaţi.

TOP 5 vloggeri de nişă. George Buhnici, al treilea

1. Zero. Miz-Kun: vlogger de gaming, 18.5 milioane de vizualizări din 57 de clipuri, 412 mii de abonaţi.

2. Bogdan-HairstyleByIBM: vlogger de hairstyiling, 2.1 milioane de vizualizări din 35 de clipuri, 73 de mii de abonaţi.

3. George Buhnici: realizatorul emisiunii ILikeIT de pe ProTV a adunat pe canalul său de pe Youtube 2 milioane de vizualizări din 58 de clipuri, urcate pe platforma video în perioada iulie - septembrie. 182 de mii de abonaţi are canalul acestuia.

4. Andreea Balaban: vlogger de fashion, 1.5 milioane de vizualizări din 21 de clipuri, 83 de mii de abonaţi.

5. JamilaCuisine: vlogger de cooking, 1.2 milioane de vizualizări din 20 de clipuri, 294 de mii de abonaţi.

Câteva dintre concluziile studiului:

  • Peste 260 de milioane de vizualizări adunate de vloggeri în al treilea trimestru din 2016. Dintre acestea, creatorii de content generalist au adunat aproape 229 de milioane de view-uri, în vreme ce materialele urcate de Youtube de vloggerii de nişă au fost vizionaţi de peste 32 de milioane de ori.
  • Vloggurile au 22% din totalul de aproape 1.2 miliarde de vizualizări pe Youtube în România în perioada menţionată. Vloggerii ocupă locul secund ca vizibilitate pe Youtube în România (după clipurile muzicale), în perioada iulie - septembrie 2016.
  • Aproape o treilme dintre subscriberii de pe Youtube din România sunt abonaţi la canalele vloggerilor. Din totalul de peste 63 de milioane de abonaţi de pe platforma video în al treilea trimestru, aproape 16 milioane (28.7%) erau abonaţi la canalele vloggerilor.
  • Peste 13.5 milioane (25.2%) erau abonaţi la vloggurile generaliste şi peste 2 milioane (3.5%) la canalele vloggurilor de nişă.

Studiul complet, publicat de agenţia de monitorizare Zelist Monitor, poate fi vizionat AICI.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marin Cristinel Marin Cristinel
    Va salut cu respect.
    Numele meu este Marin Cristinel,sunt din Pitești, de profesie sunt jurist, mă interesează dacă este vre-o posibilitate sa pot sa-mi promovez cartea pe care am scriso, de numeste Manual de Conversație in Limba Romani și Limba Romana,este unicat in Romania, in Romana de vorbesc 20-22 de dialecte de limba ***,in Romania suntem în jur de 6.mil. in Europa în jur de 30.mil iar la nivel planetar în jur de 80. mil.si de vorbesc peste 175 de dialecte, manualul pe care l-am scris ajuta că sa înțeleagă foarte mult celelalte dialecte. Dacă este vre-o posibilitate și doriți să mă sprijiniți aștept un răspuns din partea dvs.
    Cu respect și profundă considerație M.Cristinel
  • Razvan Razvan
    Știți măcar ce înseamnă vlogger?Nu exista vlogger de gaming
  • keyboardwarrior69 keyboardwarrior69
    "4. Codrin Bradea: Satana, un vlogger cu 597.000 de abonaţi pe canalul de Youtube. 12.9 milioane de români s-au uitat la cele 54 de materiale video urcate de acesta în perioada iulie - septembrie."
    "Din totalul de peste 63 de milioane de abonaţi de pe platforma video în al treilea trimestru, aproape 16 milioane (28.7%) erau abonaţi la canalele vloggerilor."
    puisor, esti bine ma baiatule? 13 mil de romani inseamna mai mult de jumatate din populatia romaniei. Ti-ai luat medicamentele? 13 mil de vizualizari nu inseamna 13 mil de oameni. Sigur esti ok?
    63 de mil de abonati pe youtube romania asta face cam de 3 ori populatia Romaniei.
    Spune sincer tu esti platit sa scrii ptr site-ul asta? Ca sa aflu si eu cine-i prostu': obae ca te plateste sau esti voluntar si nu intelegi pe ce lume esti? Da' chiar nu verifica nimeni articolele astea? Pagina de media e in faliment, in insolventa?

Trimite un comentariu

sus