Skip to main content

Tolo, primul în blogosferă cu dezvăluirile despre apartenenţa lui Gyuri Pascu la un cult "ostil medicinei moderne"

 
Tolo, primul în blogosferă cu dezvăluirile despre apartenenţa lui Gyuri Pascu la un cult "ostil medicinei moderne"

Investigaţia realizată de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan cu privire la apartenenţa lui Ioan Gyuri Pascu la cultul Dang, "ostil medicinei moderne" a fost cel mai discutat subiect al zilei de ieri şi în social media, nu doar pentru televiziuni.

Publicitate

Materialul publicat sub titlul "Gyuri Pascu frecventa un cult ostil medicinei moderne", pe Tolo.ro, a strâns peste 7.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articolul de pe Tolo.ro:

"Fondat de un guru şi vindecător născut în Vietnam, cultul Dang are 3 milioane de practicanţi răspândiţi în lume.
Adepţii îmbină idei creştine şi budiste generoase cu convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul şi maladia Alzheimer. Ei sînt fermi că, în final, vor obţine nemurirea.
Daniela Marin, fosta soţie a lui Gyuri Pascu, a căpătat ”darul vindecării de la însuşi maestrul Dang”. Ea este liderul mişcării din România.

Dang şi secta sa au fost ţinta mai multor acţiuni ale justiţiei din Europa, în final maestrul fiind condamnat la 4 ani de închisoare în Belgia."

Topul celor mai distribuite materiale din blogosferă (share plus like), miercuri, 4 octombrie:

1. tolo.ro, “GYURI PASCU FRECVENTA UN CULT OSTIL MEDICINEI MODERNE”,

- 7026 like-uri & share-uri;

2. biziday.ro, “Despre oamenii şi partidele noi. (II) USR-ul e de stânga sau de dreapta?”, - 1326 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Cel mai mare risc pe care ţi-l induce popularitatea este să devii victima ei. Să nu mai fii tu însuţi ci, impresionat de faptul că mii sau zeci de mii de oameni încep să creadă în tine, să devii o altă persoană, o medie a dorinţelor acelor oameni, pierzând şi ceea ce te-a făcut popular, dar, mai grav, pierzându-ţi identitatea şi echilibrul, îndreptându-te inevitabil spre un conflict interior. Uniunea Salvaţi România e un soi de adolescent al politicii de la noi. Rezultatul de la Bucureşti i-a dat o perspectivă, visează să intre în Parlament, precum un elev de liceu la facultate, dar este departe de a fi pregătită să ia bacul înscrierilor pe liste, dar să mai intre şi la facultate."

3. Blogurile Adevărul, “Asta înseamnă să fii anticorp!”, de Radu Atanasiu, - 1040 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Românii au fost în ultimii 27 de ani expuşi la o serie lungă de cheats: au luat plasă cu FSN, au pierdut bani la Caritas şi FNI, au semnat cu Bechtel, au cumpărat din farmacie tone de placebo homeopat, au crezut că „pleacă în cinci minute”, dar mai ales au validat prin inacţiune furtul continuu şi masiv din banul public. Faza acută a infecţiei cu escroci a trecut, însă. Organismul a început să fabrice din ce în ce mai mulţi anticorpi şi să îi activeze pe cei adormiţi.

Societatea a început să nu mai întoarcă şi celălalt obraz, ba chiar să reacţioneze. Prin ieşit civilizat în stradă, prin instituţii care funcţionează, cum e DNA-ul, prin iniţiative cetăţeneşti de bloc sau cartier, cum sunt cele încurajate de CeRe Participare, prin câţiva jurnalişti cu nerv şi verb cum sunt Moise Guran sau Cătălin Tolontan. Deci se pare că avem numărul iniţial necesar de grudgers."

4. Blogurile Adevărul, “Hai să-ţi spun ceva cool: eşti fraier, bă, băiatule, eşti prostul Miliţiei Române!”, de Ramona Ursu, - 892 like-uri & share-uri;

Din articol:

"De aproape trei luni, noi, jurnaliştii „Adevărul”, încercăm să discutăm normal, aşezat, inteligent cu Poliţia Română. Iar de mai bine de trei săptămâni vă scriem, zi de zi, despre cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut, pe care le-am descoperit că zac dosite în birourile miliţienilor, dosare care nu ajung niciodată în statistici oficiale. Am descoperit inspectorate judeţene de Poliţie care nu ţin, de ani, statistici informatizate cu aceste dosare, habar n-au nici câte au în lucru, nici vorbă să le mai rezolve."

5. Blogurile Adevărul, “În aşteptarea unui nou „Apel către lichele”, de Vasile Ernu, - 618 like-uri & share-uri.

Din articol:

"A fi într-un raport critic faţă de putere înseamnă a fi într-un raport critic faţă de puterea hegemonică actuală, nu faţă de una trecută, apusă. Asta presupune asumarea unui risc, fie el şi minimal.

În definitiv meseria noastră, a celor care lucrăm cu ideile şi cuvintele, e să spunem adevărul pe cît e posibil şi să luptăm pentru „binele public” şi mai ales pentru cei mai puţin protejaţi în faţa abuzurilor politice, economice şi sociale ale puterii. Cîinii de pază nu trebuie să se transforme niciodată în cîini de companie. Asta aşa foarte succint."


Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus