Skip to main content

VIDEO. Personajele din Două lozuri, despre folosirea antibioticelor: „du-te, bă, la doctor!”

 
VIDEO. Personajele din Două lozuri, despre folosirea antibioticelor: „du-te, bă, la doctor!”

Despre antibiotice, într-un spot social. Fără antibiotice pentru o simplă răceală, doar „stat acasă, ceai fierbite şi oţet de mere. Sau du-te, bă, la doctor”, este mesajul unui nou spot lansat de Ministerul Sănătăţii. Vedetele spotului sunt personajele din filmul românes de comedie Două lozuri, jucaţi de Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

Publicitate

Clipul a a lansat joi, la conferinţa "Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament" organizată de Agenţia de presă News.ro. Videoclipul a fost realizat pro bono de echipa filmului ”Două lozuri” şi va fi folosit în campania pentru utilizarea prudentă a antibioticelor, intitulată "Nu luaţi antibiotice la întâmplare".

Videoclipul în care apar actorii Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă a fost publicat joi pe pagina de Facebook a ministerului şi a înregistrat, până la momentul publicării acestei ştiri, peste 172.000 de vizualizări.

„Rezistenţa la antibiotice este una din cele mai importante probleme de sănătate publică în lume. În toată lumea, dozele necorespunzătoare sau administrarea greşită a antibioticelor sunt elemente care grăbesc apariţia şi dezvoltarea unor bacterii rezistente la antibiotice. Astfel, la o viitoare îmbolnăvire, când vom avea nevoie de un antibiotic pentru o infecţie bacteriană, s-ar putea ca acesta să nu mai aibă efect”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus