Skip to main content

VIDEO. Vloggerii, reacţie după ce au fost ironizaţi la Digi24. „Youtuberii bat la fund televiziunile mari din România”

 
VIDEO. Vloggerii, reacţie după ce au fost ironizaţi la Digi24. „Youtuberii bat la fund televiziunile mari din România”

Reacţii în online după ce vloggerii au fost ironizaţi la Digi24. „Se filmează zi de zi făcând nimicuri”, a spus jurnalista Digi24 Ioana Ciurlea, în emisiunea Jurnalul de seară a lui Cosmin Prelipceanu. Răspunsul de la unul dintre vloggerii vizaţi a venit prompt: „Youtuberii bat la fund televiziunile mari din România”

Publicitate

Declaraţiile de la Digi24 au venit în contextul ştirii despre vloggerul moldovean Ilie, din cauza căruia mai mulţi tineri au fost evacuaţi în urmă cu o săptămână dintr-un mall din Iaşi.

Doi vloggeri, Mikey Haş şi Selly, au răspuns (print-un vlog) declaraţiilor făcute de jurnalista Digi24.

Selly, în vlog-ul postat duminică pe Youtube: „Cred că televiziunea, şi nu vorbesc doar de Digi aici, e puţin speriată de faptul că lumea a început să migreze pe internet şi ei, săracii, trebuie să vină cu ceva nou”

„Sunt revoltat şi mă simt jignit de faptul că, după patru ani de muncă, o jurnalistă a spus la televizor în prime-time că eu nu fac nimic. Eu simt că toată comunitatea ar trebui să ia atitudine fermă faţă de chestiile de genul acesta pentru că nu suntem vloggeri cu cactus, nu suntem regii minecraftului şi în niciun caz nu facem nimicuri.

„Youtuberii bat la fund televiziunile mari din România”, a spus Mikey dând exemplu cifrele de audienţă de la un show cu investiţie, precum X Factor, şi clipurile postate de vlogări, care fac audienţe aproape comparabile.

Parcă am fi nişte exemplare noi, dubioase, aduse la grădina zoologică de conţinut audiovizual şi toţi puştanii vin la noi şi ne dau pufuleţi prin gard şi mass-media nu mai are ce mânca.

Noi suntem creatori de conţinut şi în niciun caz nu facem nimicuri. Oamenii se uită la noi pentru că le place ceea ce văd.

Eu cred că televiziunea, şi nu vorbesc doar de Digi aici, e puţin speriată de faptul că lumea a început să migreze pe internet şi ei, săracii, trebuie să vină cu ceva nou”.

Mikey Haş: „Domnişoara Ioana Ciurlea, vloggerii sunt acele persoane pentru care dumneavoastră veţi lucra în 5,6 ani.”

„Vreau să încep prin a mărturisi că îmi place Digi24, cred că e cea mai ok televiziune din România, însă săptămâna asta au dat o mare gherlă când au dezbătut un subiect care pe mine mă priveşte.

Ce nu înţelegeţi voi, dragi colegi televizionişti, este că acest content, de care voi vă bateţi acuma joc este pentru copii, nu e pentru adulţi.

Domnişoara Ioana Ciurlea, vloggerii sunt acele persoane pentru care dumneavoastră veţi lucra în 5,6 ani. Ceea ce fac vloggerii nu sunt nimicuri, ba din contră, ai putea spune că e un fel de reality show despre viaţa lor. E o formă de entertainmnent pentru puştani pe care se pare că voi nu o înţelegeţi.”

De unde a început totul:

În cadrul Jurnalului de seară de marţi, de la Digi24, Cosmin Prelipceanu, gazda emisiunii, a discutat împreună cu invitaţi săi, jurnaliştii Digi24, Florin Negruţiu, Ioana Ciurlea şi Claudiu Pândaru, despre situaţia creată acum două săptămâni într-un mall din Iaşi, când autorităţile au evacuat aproximativ patru sute de tineri care participau la un eveniment de tip “fanmeeting”, împreună cu Ilie, un vlogger moldovean.

În timpul discuţiei, Ioana Ciurlea a făcut o serie de declaraţii la adresa creatorului de content video din online. Jurnalista Digi24 a declarat că acesta se înregistrează în fiecare zi făcând nimicuri.

Ioana Ciurlea, în timpul Jurnalului de seară de marţi: Imaginează-ţi un hol cu vreo patru sute de puşti, nu cred că avea vreunul mai mult de 15 ani, toţi strigând ‘Ilie’. Şi Ilie era acolo, are şi el vreo 16 ani, e din Chişinău şi e vlogger, pentru că el face un fel de blogging pe youtube, adică se înregistrează în fiecare zi făcând nimicuri.

Declaraţiile jurnalistei au continuat şi în ceea ce priveşte alţi doi vloggeri: Îl avem şi pe iRaphahell care are 600.000 de abonaţi pe youtube, el se joacă pe calculator şi face recenzii. Şi l-am mai găsit pe Selly, care are aproape 500.000 de abonaţi, Selly nu face nimic. Selly s-a filmat împreună cu iubita lui de 17 ani vreo 13 minute făcând nimic şi are un milion de vizualizări.

Şi vloggerul Mikey Haş a comentat subiectul, simţindu-se vizat de declaraţiile jurnalistei:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Culai Roman Culai Roman
    Până astăzi habar n-am avut cine e Selly... Întâmplător, în timp ce conduceam, am auzit pe canalul de radio vorbind un invitat "teribil"... Nu mi-am făcut nicio părere, dar m-a făcut curios, iar acasă am vrut sa aflu mai mult... și iată am ajuns aici! Partea bună cu acești copii, ar fi că ei nu rămân veșnic la acest nivel, dar prind mare încredere în ei și își dezvoltă oarecum imaginația. Bine-ar fi ca, odată cu înaintarea în vârstă, pe de o parte să se focalizeze pe ceva concret, (puștimea interesată de astăzi, care fac vizualizări și dau like-uri, vor evolua și ei...), iar pe de alta, să descopere avantajele modestiei, în contrast cu "ce tare sunt io!"
    Cazul de mai sus mi se pare destul de penibil. Personal nu găsesc nicio diferență să te iei de un cocalar cu o cruce imensă din aur la gat, și să-i spui... ce gândești, sau să te legi de niște copii răsfățați ai timpurilor noastre... ACUM nu e nicio diferență. Mai târziu, cocalarul rămâne la fel, dar copiii aceștia care se cred astăzi atât de importanți, se vor lovi de societate și se vor trezi. Faptul că rămâne experiența în "a face", nu e de colo, dar acel "cineva important", se dizolvă încetul cu încetul, fiindcă, asa cum cu toții ne dăm seama, creația în sine reprezintă un mare NIMIC. Da, acești copii crează NIMIC, și nu sunt ei de vină că alții se uită la NIMIC. Important este că ei, "creatorii de nimicuri" se vor folosi într-o zi de experiența lor, când se vor apuca în sfârșit să creeze... "CEVA"!!!
  • Hater Hater
    ***
  • Mm Mm
    Nu stiu cine e Ioana Curelea si nici aia de pe youtube. Bine ca nu se vorbeste despre Tom si Jerry si copii de 6 ani care se uita la asa ceva. Cam asta ar fi si cu youtube-ul, cand mai cresc se maturizeaza si copii aia si le trece sa se mai uite la jocuri si maimutareli.
  • Daniel Daniel
    INDIFERENT care ar fi subiectele abordate de vloggeri, un lucru e CLAR: se descurca SINGURI sa faca o "emisiune", de la A la Z si fac mai multe vizualizari decat majoritatea emisiunilor TV, care au in spate echipe de ZECI de oameni, cu scoli si specializari in domeniu. Si unii vloggeri, cu contentul lor de 2 bani, fac mai multi bani decat multi angajati de pe la TV. Deci e cam clar ca din invidie a pornit discutia asta... Interesant e ca nici un vlogger nu s-a simtit amenintat de TV si nu a batjocorit audientele, nu a facut comparatii de vizualizari etc, pana nu au fost provocati de cei care intradevar se simt amenintati: televiziunile.
  • cool man cool man
    Cine se gaseste sa comenteze, Digi 24, o televizune buna, insa nu si in audiente. Pai Mike Has, face audienta in on line cat nu faceti voi intr-o luna. Asta-i viata ! Prelipceanu sa bine pe banii lui Teszari. Si-am inteles ca ii spinteca de viipe cei ce nu sunt deacord cu ineptiile lui. Ciurela treci pe plantatii ca n-ai tu fata de studio :)))))))
  • Mike Snow Mike Snow
    Mai curleea, la 60 de mii de privitori im medie, in prime time, eu n-aș vorbi, nu mi-aș permite. Voi faceți nimic si nimicuri, când vine vorba de audiență. Nu te baga in ce nu te pricepi, tu ești un reporterica de travaliu care transmite pentru o mana de oameni. Un sfat, nu încerca sa fii ironică, nu îți iese, mai degrabă ești penibila. Uita-te pe imagini. Sunt curios ce făceai la 16 ani, ceva îmi spune ca...nimicuri, cu adevărat nimicuri.
  • johhny bravo johhny bravo
    In mod clar nici Ciurlea, nici Negrutiu, nici Pandaru habar nu au despre generatia copiilor 10-14 ani, despre fenomenul videoblogurilor. Ca nu ii intereseaza ca jurnalisti, e penibil. Ca mai fac si misto de ei cu superioritate si aroganta ca sa-si ascunda frustrarea, e de prost gust. Ca Prelipceanu nu a avut nimic de obiectat la toata scena, e jenant. Pacat.
  • fane fane
    Sincer merita toata ironizarea, majoritatea contentului de pe youtube facut de copilu ala are aceeasi calitate ca emisiunile *** de pe unele posturi tv.
    Mikey hash se cam baga in seama aici, el nu e vizat da s-a simtit:D cred ca mai degraba el e disperat dupa publicitate, formatul lui de emisiune online e deja fumat de 4 ani de zile, plus ca e copiat din strainatate dupa Ray William Johnson -pentru cine nu stie- cu niste glumite rasuflate. Au pretentii cam mari pentru ce produc si li se acorda prea mare importanta aici.
  • silviu silviu
    So gasit si ciurlea sa vorbeasca :)))
    Iooooiiii
  • Didi -cool sporting teechi Didi -cool sporting teechi
    Au aflat si vlogarii cine este ioana ciurlea, cu nume de rāu. Asa este: as putea constata ca 58,3 ℅ au dreptate youtuberi si 48,7℅ reputata jurnalistā trecutā prin scoala de presā comunistā, unde a învātat sā scrie cu condeiul in ziare
  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    @dani
    e cam greu sa faci ceva original. cate emisiuni tv originale avem noi? cate filme si seriale produc televiziunile noastre? dar, da, sunt de acord, vloggerii romani sunt relativ penibili si se dau/cred mai importanti decat e cazul. pe de alta parte, au mare atractie la pustime, iar scopul lor nu tre sa fie sa bata televiziunile la fund. televiziunilor o sa moara exact cum a murit si presa scrisa. in curand manipularea nu se va face prin mass media, ca asta a fost rolul ei de cand a aparut. presa n-a fost folosita decat accidental pentru informare.
  • Iuli Iuli
    @Dani, televiziunile generaliste cumpara formate si seriale, nu le copiaza!
  • david david
    @dani: corect.
  • Dani Dani
    Cu parere de rau o spun dar cam are dreptate Ioana Ciurlea, vloggeriiromani in marea lor majoritate sunt penibili, nu fac nimic altceva decat sa copieze ce e pe afara intr-un mod foarte prost exact cum fac televiziunile generaliste din RO. Ca sa nu mai spun ca se dau mai importanti decat e cazul.

    E adevarat insa ca internetul si tot ce contine el este viitorul dar pana cand vloggerii romani or sa bata la fund televiziunile o sa mai treaca multa vreme.

Trimite un comentariu

sus