Skip to main content

ACUM 15 ani. Povestea Realitatea TV, spusă de fondatorul Silviu Prigoană. Imagini de arhivă, cu Gâdea, Badea, Mădălin Ionescu şi alţii

 
ACUM 15 ani. Povestea Realitatea TV, spusă de fondatorul Silviu Prigoană. Imagini de arhivă, cu Gâdea, Badea, Mădălin Ionescu şi alţii

FOTO-VIDEO DOCUMENT. Acum 15 ani, în toamna lui 2001, Silviu Prigoană, cunoscut atunci pentru firma de salubrizare Rosal, lansa prima televiziune de ştiri din România: Realitatea TV.

Publicitate

Pe la postul de ştiri au trecut, la vremea respectivă, nume ca Mihai Gâdea, Mircea Badea, Mădălin Ionescu, Mircea Dinescu, Narcisa Iorga, Sanda Nicola şi Cătălin Striblea.

În urmă cu cinci ani, la zece ani de Realitatea TV, Silviu Prigoană a povestit istoria primului post de ştiri la Interviurile PaginademediaTV. Un interviu document, pe care îl reluă, alături de o galerie foto-video cu politicieni, dar şi cu realizatori ai acelor vremuri.

Din interviu:

  • La începuturile Realitatea TV, intenţiile lui Mihai Gâdea, actualul director de la Antena 3, ţineau de zona religioasă, a povestit Silviu Prigoană, în exclusivitate la PaginademediaTV. Absolvent de Teologie, Gâdea a venit la Realitatea cu o casetă de istoria religiei, însă Silviu Prigoană i-a propus un talk-show social.

„A venit la mine – el terminând Teologia şi fiind preot adventist - cu o casetă de istoria religiei, pe care să o punem sâmbăta sau duminica dimineaţa, cu istoria religiei. I-am spus că nu accept chestia asta, pentru că noi nu facem educaţie religioasă. Dar, având feţiţoara aceea, având un speech - ştiţi, preoţii neoprotestanţi au altă alură, nu au haine dintr-alea ciudate, ei umblă îmbrăcaţi la costum - am zis că putem să facem o emisiune socială, cu care vom da lovitura. Şi am demonstrat, în timp, că chiar am dat lovitura...”

  • Tak-show-ul social pe care l-a prezentat Mihai Gâdea la Realitatea se numea În centrul atenţiei. Dacă primele două ediţii au fost difuzate din studioul Realităţii, următoarele s-au filmat într-un studio care aparţinea Cultului Adventist de Ziua a Şaptea.
  • „A mai venit Mădălin Ionescu, era profesor de istorie. A spus aş vrea să prezint ştirile la dumneavoastră. A încercat el de vreo două ori să prezinte ştirile (la fel şi Gâdea, a încercat să prezinte ştirile, dar vorbea ca o mitralieră de pe prompter). N-a ţinut cu ştirile şi i-am zis: măi tu trebuie să faci, totuşi, un talk-show social.”

Am reuşit cu domnul Mădălin Ionescu, am făcut la început o emisiune istorică, după care mi-am dat seama că nu merge, şi am făcut o emisiune despre chestii oculte, ascunse, pentru că el avea talent în chestii de-astea. Am numit-o Adevărul din spatele adevărului, care se ocupa în general de masonerie şi tot felul de lucruri mai puţin cunoscute de public, care atrăgeau şi făceau rating. Emisiunea de istorie am dat-o pe urmă domnului Cioroianu.

  • Trebuie să amintesc că eram şase acţionari. Eu eram acţionar majoritar, era Mircea Dinescu - care avea 5%, Paul Ifrimache, Eugen Progloff – cu 10%, Mihalache Dumitru şi Minea George. Noi eram acţionarii postului Realitatea.
  • Narcisa Iorga a fost director în 2002. Ion Cristoiu a plecat atunci la bibliotecă şi am numit-o pe Narcisa Iorga până când a venit Dan Andronic"

VIDEO. Silviu Prigoană, la PaginademediaTV

GALERIE FOTO. Mihai Gadea, Mircea Badea, Madalin Ionescu, Catalin Striblea, Victor Ciutacu, Sanda Nicola, la lansarea Realitatea TV

VIDEO. Mihai Gâdea, la începuturile Realitatea TV, în 2001

VIDEO. Mădălin Ionescu acum 15 ani, la începuturile Realitatea TV

VIDEO. Cătălin Striblea, la Realitatea TV, în 2001

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus