Skip to main content

Antena 3 „ciupeşte” audienţele TV: „România, în urmă şi la măsurarea audienţelor”

 
Antena 3 „ciupeşte” audienţele TV: „România, în urmă şi la măsurarea audienţelor”

AUDIENŢELE în viziunea Antena 3. „România, în urmă şi la măsurarea audienţelor”, spune o ştire care a rulat astăzi aproape toată ziua pe postul de ştiri Antena 3.

Publicitate

Ştirea vine după ce, ieri, Asociaţia Română de Măsurare a Audienţelor (ARMA), a prezentat înt-o conferinţă de presă concluziile unui audit al sistemului de măsurare. Este o procedură obişnuită, ce are loc în fiecare an.

Antena 3 a interpretat una din afirmaţiile făcute de Liliana Mihăilescu, directorul Kantar Media: din 100 de români întrebaţi dacă sunt de acord să aibă peoplemetere, acceptă. 17. Postul Intact a punctat că "România este în urmă", fără să precizeze completarea făcută de compania care măsoară audienţele: cifra este în media internaţională.

Ştirea Antenei 3 nu a prezentat şi concluziile auditului - conform cărora nu au fost găsite probleme în cele 100 de gospodării verificate.

"Sistemul de măsurare a audienţelor din România pentru anumite canale este sub media internaţională", a mai titrat pe burtieră Antena 3, fără a argumenta informaţia.

Poziţia Antena 3 vine într-o perioadă în care postul de ştiri al Intact este depăşit frecvent de concurentul pe nişă, România TV.

Ce spune ştirea Antenei 3:

„Sistemul de măsurare a preferinţelor pentru anumite canale sau anumite program este sub media internaţională, iar explicaţia dată de agenţia care se ocupă cu măsurarea audienţelor TV în România, de Kantar Media, este aceea că românii sunt destul de reticenţi când vine vorba despre instalarea de dispozitive speciale de măsurarea a audienţelor, în casele lor”, au spus jurnaliştii postului, în material.

Apoi, ştirea continuă cu o voce din off:

„Potrivit Asociaţiei Române pentru Măusurarea Audienţelor, numărul proprietarilor de gospodării dispuşi să participe la studiu este mic”. Continuată apoi cu o declaraţie a şefei Kantar Media, Liliana Mihăilescu.

„În Bucureşti, de exemplu, rata de accept este mai mică. În medie, pe sistemul pe sistemul de măsurare a audienţei rata de accept a fost de 17%. Noi avem o cercetare de calibrare care cuprinde un număr de gospodării de zece ori mai mare decât ar trebui să cuprindă gospodăriile din panel. 17% o rată de accept este suficientă pentru a acoperi numărul de gospodării necesare a fi instalate şi raportate”.

„Kantar Media caută în continuare români care sunt dispuşi să participe la sondarea audienţelor TV şi radio”, mai spune aceeaşi voce din off. Însă, Kantar Media măsoară doar audienţele TV, nu şi cele radio, aşa cum se menţionează în ştire.

Ce evită însă să se mai menţioneze în ştire este o altă precizare a preşedintelui ARMA, Lucia Antal, care spune că în toată Europa rata de acceptare este între 15 şi 20%, deci, în media internaţională.

FOTO.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lucian Lucian
    Daca a fost gresita, stirea a fost corectata: "Ce evită însă să se mai menționeze în știre este o altă precizare a președintelui ARMA, Lucia Antal, care spune că în toată Europa rata de acceptare este între 15 și 20%, deci, în media internațională." Ce va mai place Antena 3!
  • dorin dorin
    Iulia, ai scris stirea asta ca la antena 3 pe care o critici.

    la inceput zici ca 17% din romani accepta peoplemetru si la final zici ca „ toată Europa rata de respingere este între 15 și 20%, deci, în media internațională. “

    te hotarasti?
  • Gogu Gogu
    Duduia iulia scrie in ultimul paragraf ca in toata europa, rata de respingere e intre 15 si 20 la suta, deci si noi, cu 17 la suta suntem in media internationala. Ce nu isi da ea seama e ca la noi 17 la suta e rata de acceptare!!! Nu de respingere. Asa ca ori a gresit cand a scris (nu e prima oara, din contra, nu are stiri fara greseli grave), ori nu a inteles nimic din ce a scris. Tind sa cred ca ultima varianta e cea adevarata.

Trimite un comentariu

sus