Skip to main content

CAMPANIE ROM + McCann. Rombot, ambasador virtual al României, copilul cu 19 milioane de părinţi

 
CAMPANIE ROM + McCann. Rombot, ambasador virtual al României, copilul cu 19 milioane de părinţi

CAMPANIE de Ziua Naţională. Rom Autentic a creat Rombot, "copilul cu 19 milioane de părinţi". Ce este Rombot? O aplicaţie de tip learning machine creată de Rom Autentic, împreună cu agenţia McCann Worldgroup România, cu scopul de a promova ţara noastră străinilor.

Publicitate
  • Cum funcţionează? Rombot, prezentat drept ambasador virtual al României, va pune întrebări despre România, iar românii îi vor răspunde. Informaţiile acumulate de aplicaţie vor fi apoi puse la dispoziţia străinilor curioşi să afle mai multe lucruri despre ţara noastră.

De exemplu, dacă majoritatea românilor îi spun Rombotului că Vatra Dornei e cel mai frumos loc din România, Rombotul va recomanda tuturor străinilor să viziteze acel loc. Dacă majoritatea românilor îi spun Rombotului că mâncarea lor preferată este mămăliga, asta va spune şi el mai departe.

  • Unde e Rombot? Aplicaţia se găseşte pe site-ul www.rombot.ro.
  • Ce e interesant? Vorbeşti de bine, va vorbi şi el! Înjuri? va înjura şi el! Este “ca o oglindă a societăţii”.

Timp de un an de zile aplicaţia va acumula informaţii, urmând ca la anul în decembrie acesta să fie pregătit pentru a răspunde întrebărilor străinilor.

Cătălin Dobre, Chief Creative Officer, McCann Worldgroup România:

“Putem să îl vedem şi ca pe cel mai mare experiment social din lume. Rombot e ca un copil. Un copil pe care îl cresc 19 milioane de oameni. Fiecare îl învaţă ce consideră el că e important, ce consideră că ne defineşte pe noi ca naţie.

Cum îl creştem, aşa îl avem. O să înjurăm, atunci o să înveţe să înjure. O să vorbim despre lucruri frumoase, atunci o să ştie să facă recomandări frumoase. E ca o oglinda a societăţii noastre. Şi cu bune şi cu rele. Dacă ne tot plângem că nu avem o imagine corectă în străinătate, iată ocazia să ne-o facem singuri. Dar există o condiţie. Putem să o facem doar împreună.”

Diana Barlan, Group Brand Manager ROM:

„Rom este una dintre mărcile româneşti care a ştiut întotdeauna să fie relevantă pentru timpurile în care a comunicat. De data aceasta ne-am dorit să-l facem pe ROM contemporan cu tehnologia, prin această primă formă de inteligenţă artificială românească, ROMBOT.

Este un proiect la care ţinem foarte mult, tocmai pentru că simţim că pe lângă notorietatea pe care o aduce mărcii, poate fi de un real folos pentru noi, românii. România nu înseamnă doar Dracula, Ceauşescu, Hagi sau Nadia Comăneci. Pe lângă acestea, avem multe alte lucruri care ne reprezintă şi pe care avem ocazia să le povestim lumii întregi prin Rombot.”

Gabriela Munteanu, Marketing Director, Kandia Dulce:

„Rombot este un proiect de autodefinire al românilor. Cât va fi el de cultivat , va depinde doar de noi. Este un bot, care se va hrăni cu informaţii de la noi, timp de un an. În decembrie 2017, îl vom privi cu mândrie, aşa cum îşi privesc părinţii copiii şi vom alege pentru el destinaţia care să îi pună cel mai bine în valoare toată cunoaşterea despre români şi România. ROMBOT este norcos să aibă 19 milioane de părinţi români care vor contribui la educaţia lui.”

Ioana Filip, Executive Creative Director, MRM//McCann România:

„Este probabil unul dintre cele mai ambiţioase proiecte dezvoltate pentru Rom Autentic de până acum. Sunt luni de pregătire şi programare în spate. Deşi am păstrat user experience-ul unui chat cu care oamenii sunt familiarizaţi, Rombot are un algoritm de programare exact opus – aici el află informaţii despre România de la români şi învaţă din ele.

De anul viitor, Rombot va începe să răspundă cu răspunsurile date de majoritatea românilor la întrebările străinilor. Ne propunem să transformăm Rombot într-un produs digital de promovare de ţară, care are scopul unic de a ne promova, pe noi, românii, exact aşa cum suntem. Desigur, întrebarea e, ce îl vor învăţa până la urmă românii?”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Florin
    Rombot.ro site închis ori nu merge sau face redirect spre un site strain
  •  x drbdvd x drbdvd
    VF db
  • Dacia Dacia
    ***

Trimite un comentariu

sus